Nyitókép: dac1904.sk

 

1:1-es döntetlent játszott a DAC szombaton a Zsolna ellen, így biztossá vált, hogy a 4. helyről folytatja a felsőházi rájátszásban.

 

Az első félidő rémálomnak bizonyult a sárga-kék szurkolók számára. A vendég Zsolna már a 6. percben megszerezte a vezetést, a DAC pedig ritka rossz játékot mutatott be.

 

Xisco Munoz rendesen felforgatta a kezdőcsapatot: most először kapott nála lehetőséget Csinger Márk és Ihor Haratin, valamint Zseljko Gavrics is a kezdőben találta magát. Nagy meglepetésre azonban Vitális Milán csak a cserepadon kapott helyet.

 

 hirdetes_300x300  

Az, hogy mennyire rosszul állította össze a csapatot Munoz, rögtön a mérkőzés elején ki is derült: a játékosok úgy néztek ki, mintha még sose látták volna egymást.

 

A kiérkező közel 5000 fős nézősereg a kezdeti szurkolásból gyorsan át is váltott a „hol a csapatunk?” és a „k…va gyenge” rigmusokra, majd gyakorlatilag síri csendbe borult a stadion.

 

Összevisszaság, tanácstalanság volt a dunaszerdahelyiek jellemzője a pályán, és ha a vendégek pontosabbak a helyzetkihasználásában, akkor már az első félidőben több góllal vezethettek volna. Így Mario Sauer találata után a hazaiak szempontjából hízelgő 1–0-s vendégvezetéssel vonultak a szünetre a csapatok.

 

összegzet az első félidőről a nemzetisport.hu.

 

A második félidőre már Vitális Milán és Oliver Jürgens is ott volt a pályán, és meg is változott a játék képe. Ugyan előbb Timotej Jambor hagyott ki egy óriási helyzetet, majd az 56. percben Ammar Ramadan 25 méteres lövéssel kiegyenlített. 1–1.

 

Ezután hiába várta a 4988 néző a hazai rohamokat, ehelyett ismét a zsolnaiak voltak aktívabbak, és csak Alekszandar Popovicsnak köszönhették a dunaszerdahelyiek, hogy nem veszítették el a mérkőzést.

 

DAC 1904 – MŠK ŽILINA 1:1 (0:1)
Niké Liga, 22. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 3. 2., 17:00
Játékvezetők: Ruc – Štrbo, Košecký
Nézőszám: 4988
Gólszerzők: 56. Ramadan, ill. 6. Sauer
Sárga lap: 37. Trusa, ill. 74. Sauer
DAC 1904: Popović – Gruszkowski, Kacharaba, Csinger, Andzouana (K) (73. Mendez) – Dimun, Haratin (46. Vitális) – Yapi (63. Goure), Ramadan (86. Herc), Gavrić (46. Jürgens) – Trusa
Zsolna: Belaník – Minárik (K), Hubočan, Ndjeungoue – Essomba (79. Hranica), Gidi, Sauer, Ďatko (60. Javorček) – Bile, Jambor, Iľko (73. Adang)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 45% : 55%
Lövések: kapura: 3:6, mellé: 4:6
Szabadrúgás: 15:12
Szöglet: 3:5
Les: 0:3

 

nikeliga.sk

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!