Nyitókép: dac1904.sk

 

Elérkezett a Niké Liga alapszakaszának utolsó fordulójához, amelynek mérkőzéseit egyidőben rendezik. A legjobb hat között egyelőre csak a Slovan, a Zsolna és a Nagyszombat helye a biztos, a fennmaradó három helyre pedig öten is pályáznak – köztük a DAC, mely hazai pályán vívhatja ki a felsőházi rájátszást.

 

A 4.-8. helyen álló csapatok közül a DAC-nak a legjobb a kilátásai, hisz a sárga-kékeknek elég egy döntetlen is ma Zsolna ellen ahhoz, hogy a felsőházban folytathassa a tavaszt – ebben az esetben a többi eredménytől függetlenül a legjobb hat között maradnának.

 

Egy vereség azonban könnyen a kiesés elől menekülő csapatok közé száműzni a sárga-kékeket.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindannyian tudatosítjuk, mi vár ránk és hogy holnap ismét a bajnokság egyik legerősebb együttese ellen lépünk pályára. Meg kell tennünk az utolsó lépést, ami csak akkor sikerülhet, ha folytatni fogjuk az előző mérkőzéseken mutatott teljesítményünket és ehhez hozzátesszük a hatékonyságot is. Higgadtnak kell maradnunk és megpróbálni elfelejteni a kupakudarcot. Nem spekulálunk és nem játszunk döntetlenre, továbbá a többi meccs eredményére sem fogunk várni. Egyértelmű a célunk, a saját kezünkben van a felsőházba való bejutás és mindent megteszünk azért, hogy kihasználjuk az esélyünket. Bízom benne, hogy a szurkolók is a segítségünkre lesznek és az elsőtől az utolsó másodpercig mellettünk állnak”

 

állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző, akinek Mateus Brunettin kívül az egész keret a rendelkezésére áll.

 

A bajnokság jelenlegi lebonyolítási formájának bevezetése óta (a 2017/18-as szezon) egyébként mindössze három csapat jutott be mindannyiszor a felsőházba: a Slovan, a Zsolna és a DAC. Már csak az a kérdés, hogy ez az állítás továbbra is igaz marad-e.

 

Hétközben a DAC már elszenvedett egy vereséget Rózsahegytől a Slovnaft Cup-ban, ami a kupaszereplésük végét is jelentette egyben. Egy újabb vereség nagyon komoly érvágást jelentene a dunaszerdahelyiek számára.

 

A DAC-Zsolna találkozót, mely 17 órakor kezdődik a Mol Arénában, a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti élőben. Játékvezetők Kružliak – Štrbo, Košecký.

 

Körkép.sk, dac1ö04.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.