Nyitókép: fradi.hu

 

A címvédő Ferencváros 2-0-ra nyert a tavalyi idényben ezüstérmet szerző Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi második mérkőzésén. A zöld-fehérek sorozatban hatodik sikerükkel továbbra is egypontos hátrányban vannak az éllovas Pakssal szemben, azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. A Kecskemét továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként az élvonalban.

 

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 11 117 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Maiga (45+3.), Zachariassen (68.)
sárga lap: Ben Romdhane (27.), illetve Helmich (7.), Lukács (20.), Vágó (49.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Botka (Makreckis, 71.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 71.) – Ben Romdhane (Abu Fani, 39.), Maiga, Loncar – Zachariassen, Varga Ba. (Pesic, 62.), Marquinhos (Kodro, 71.)
Kecskeméti TE:
Varga Be. – Szabó A. (Nagy O., 71.), Belényesi, Katona L. – Szűcs, Vágó (Meszhi, 87.), Helmich (Banó-Szabó, 18.), Zeke – Zsótér (Májer, 87.), Horváth K., Lukács (Szendrei, 87.)

 

Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, de komoly gólhelyzetet nem igazán tudtak kialakítani a jól védekező vendégek kapuja előtt. Több kemény belemenés tarkította a játékot, a kecskemétieknél Helmichet, a zöld-fehéreknél Ben Romhdane-t kellet lecserélni még az első félidőben, megelőzve, hogy a kiállítás sorsára jussanak.

 

 hirdetes_300x300  

A Fradi nyomasztó mezőnyfölénye az első játékrész 48. percében érett góllá, akkor egy szöglet után visszafejelt labdát Maiga talpalt közelről a kapuba. Az elefántcsontparti középpályásnak ez volt az első gólja a Ferencvárosban.

 

A második játékrészben sokkal bátrabban játszott a vendégcsapat, a 62. percben be is talált, de hosszas VAR-vizsgálat után visszavonták a gólt. Két perccel később pedig a Fradi Zacchariassen révén megduplázta előnyét és ezzel el is döntötte a találkozót.

 

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Debreceni VSC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1
Kisvárda-Master Good–Zalaegerszegi TE FC 1–0
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 1–1
MTK Budapest-Paksi FC 0-2 (0-0)

vasárnap:
Újpest FC–Fehérvár FC 19.00

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!