Nyitókép: Facebook.com/Medve község

 

Közel 170 indulóval rajtolt el Medvén a Lángfutás. A Csiliz Menti Népfőiskola által kezdeményezett rendezvény, melynek társszervezője a Medvei Fiatalok Klubja (MeFIK) volt, hagyományteremtő céllal hívta és várta az érdeklődőket az egész Csilizköz területéről.

 

A kifejezetten örömfutás jellegű eseményen kicsik és nagyok is szép számmal vettek részt. A Lángfutás egyik különlegessége az volt, hogy mindenki nyert, hisz nem mértek időt, nem számított a beérkezési sorrend, a cél a közös sportolás, majd a futás utáni közös falatozás, beszélgetés, barátkozás volt.

 

A futni vágyók három táv közül választhattak: az 1 kilométeres Kis Medve kör, a 3 kilométeres Móric kör és a 6 kilométeres Apáti kör közül.

 

 hirdetes_300x300  

Az érdeklődőket a kissé hűvös, borús időjárás sem ijesztette el. Sokan családostul érkeztek, babakocsikkal, biciklin, rolleren is kísérték a futókat a családtagok.

 

Célbaérés után mindenki egy egyedi, kézzel készített emlékéremmel gazdagodott, majd egy finom gulyás vagy palacsinta mellett kapcsolódhatott ki.

 

forrás: facebook.com/Medve község

 

Azokat a futókat, akik az óriási érdeklődés miatt nem kaptak érmet Medvén, a következő alkalommal, Csicsón megrendezendő futóversenyen kárpótolják.

 

Bár az ötletgazda és főszervező a Csiliz Menti Népfőiskola volt, a szervezésből és lebonyolításból kivette részét a Bősi Futóklub, Medve község önkormányzata, a medvedi Csemadok, a helyi önkéntes tűzoltók és nyugdíjas klub tagjai, valamint a MeFIK.

 

Miért Lángfutás?

A Lángfutás egy négy állomásból álló örömfutás-sorozat, melynek minden állomásán egy-egy kézzel készített, egyedi tervezésű, lángnyelv alakú érmet kapnak a kiválasztott távot teljesítő futók. Azok a futók, akik az év folyamán mind a négy helyszínen – Medve, Csicsó, Csilizradvány, Csilizpatas – átfutnak a célvonalon, egy különleges fáklyaalakot tudnak összeilleszteni az összegyűjtött érmekből. Már csak ezért is megéri mind a négy versenybe bekapcsolódni!

 

forrás: facebook.com/Csiliz Menti Népfőiskola

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!