Nyitókép: mlsz.hu

 

Marco Rossi szövetségi kapitány 25 játékost hívott meg a férfi A-válogatott idei első keretébe. A Hertha BSC védője, Dárdai Márton először lesz tagja a válogatottnak, és ezúttal Vancsa Zalán is a felnőtt keretbe kapott meghívót.

 

Dárdai Márton korábban a német utánpótlás-válogatottakat erősítette, decemberben azonban egyértelművé tette a szövetségi kapitány számára, hogy felnőtt szinten a magyar válogatott játékosa szeretne lenni, Marco Rossi pedig ezzel a meghívóval is jelezte, hogy számol a 22 éves védővel. A belga Lommelben szereplő Vancsa Zalán korábban volt már a keret tagja, az utóbbi időben azonban az U21-es válogatottat erősítette, most ismét bizonyíthat a felnőttek között.

 

Mellettük a legnagyobb visszatérő Schäfer András, aki sérülései miatt legutóbb 2022 szeptemberében csatlakozhatott a válogatotthoz. Szintén hosszabb idő után kapott ismét meghívót Kleinheisler László és Varga Barnabás, de a mostanában remek formában védő Tóth Balázst is nevezhetjük visszatérőnek.

 

 hirdetes_300x300  

Ezúttal olyan keretünk van, melyben több sérülésből visszatérő játékos is van, akiket már nagyon vártunk vissza.Közülük Schäfer András volt a leghosszabb ideig sérült, másfél éve volt utoljára kerettag, így neki különösen örülünk, hogy túl van ezen a nagyon hosszú, rossz időszakon. Az egyetlen újonc a keretben Dárdai Márton, akinek a teljesítményére nagyon kíváncsiak vagyunk az edzéseken, és lehetőség szerint a mérkőzéseken is. Szeretnénk egyesekről átfogóbb képet kapni, amire a felkészülési mérkőzések lehetőséget adnak, bár ismét hangsúlyozom, hogy ezek a mérkőzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a tétmeccsek. Vannak, akik korábban kerettagok voltak, de klubjaikban kevesebb játéklehetőséghez jutnak mostanában, és most nem lesznek velünk, de őket is folyamatosan figyeljük, ahogy minden olyan játékost, aki szóba jöhet a jövőben a válogatottnál.

 

fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

 

Az ellenfeleink közül Törökország az erősebb

 

tért rá a válogatott előtt álló feladatokra a szövetségi kapitány.

 

Ez a török válogatott már nem ugyanaz, mint amellyel pár éve játszottunk! Nagyon erősek és rengeteg tehetséges, fiatal játékosuk van, összességében tehát igen nehéz mérkőzésre számítok ellenük. Második ellenfelünk, Koszovó ugyan valamivel gyengébb a törököknél, de így is erős ellenfél. Náluk most nevezték ki az új szövetségi kapitányt, így esetükben sok a kérdőjel, nem tudhatjuk, hogy a játékuk mennyiben fog változni. Eddig három belső védővel játszottak és nagyon direkt futball jellemezte őket. Érdekes lesz egy ilyen csapat ellen játszani, hiszen ez a stílus Eb-ellenfelünkre, Skóciára is jellemző. Ebből fakadóan ezek a mérkőzések már nagyon fontos állomásai annak a munkának, melynek célja, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a nyári Európa-bajnokságra.

 

forrás: mlsz.hu

 

Tartja a szavát Marco Rossi

 

Marco Rossi a sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy tartja magát a szerződésében vállaltakhoz, tiszteletben tartja az adott szó jelentőségét, vagyis ha rajta múlik, a világbajnoki selejtezőket is vele a kispadon kezdheti meg a nemzeti csapat.

 

„Ha bármilyen okból távozom majd a posztomról, azt békében szeretném megtenni. Nem szeretném, ha árulónak tartanának Magyarországon. Az, hogy itt ülhetek, az a karrierem csúcsa. Bármi is történik, ilyen presztízsű feladatot nem kaphatok a jövőben”

 

erősítette meg az olasz szakember.

 

A válogatott kerettagjai március 18-án hétfőn találkoznak Telkiben. Március 22-én Törökország, március 26-án pedig Koszovó ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában.

 

mlsz.hu, mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!