Nyitókép: mti
Kalmár Zsolt, a Fehérvár FC magyar válogatott labdarúgók a Sportálnak elmondta, szerinte Marco Rossi együttese képes rá, hogy kijusson a világbajnokságra – ha pedig ő is pályára léphetne a 2026-os tornán, akkor kvittek lennének a sorssal.

 

Kalmár Zsolt a Montenegró elleni Eb-selejtező után a Puskás Arénában a pályán ünnepelhette a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szereplését. Öröme azonban nem tarthatott sokáig, egy héttel később a Fehérvár-Kecskemét bajnokin fájdalmas arccal terült el, le kellett cserélni. Decemberben megműtötték, és bár bízott benne, három hónap múlva ismét a pályán lehet, januárban újabb műtétre volt szükség.

 

Így biztossá vált, hogy ki kell hagynia a nyári, németországi kontinenstornát. Sorrendben a harmadikat.

 

Kalmár Zsolt a Sportálnak elmondta, egyre jobban érzi magát, ám nehéz időszak van mögötte, sokáig ugyanis azt hitte, áprilisban már pályára léphet, ezáltal felépülhet az Európa-bajnokságra. Végül azonban nem így történt.

 hirdetes_300x300  

 

„Sokat dobott a hangulatomon, hogy el tudtam kezdeni a rehabilitációt, de nem titkolom, nincsenek könnyű hónapok mögöttem. November végén, a Kecskemét elleni bajnokin megsérült a közelítőm, december tizenkilencedikén meg is műtöttek, amit két, két és fél hét fekvés és mankózás követett. Akkor még abban bíztam, hogy áprilisban visszatérhetek, ami azt jelentette volna, hogy az Európa-bajnokságon is pályára léphetek – és volt is okom a bizakodásra, mert az operáció jól sikerült. Januárban azonban kiderült, hogy újabb beavatkozásra van szükség…”

 

A 28 éves válogatott középpályás annak ellenére is optimista, hogy ismét megsérült – ráadásul a legrosszabbkor, hisz nagy álma volt, hogy ott lehessen az Eb-n. Ám Kalmár optimista s végtelenül elszánt, mint elmondta, legalább hat-hét évig futballozna még.

 

„Annál is inkább, mert a családomtól kezdve a barátokon, a klub- és válogatottbeli csapattársakon, valamint a stábtagokon át a szurkolókig rengetegen állnak mellettem. Össze sem tudnám számolni, hány bátorító és lelkesítő üzenetet kaptam, ezek egytől egyig hatalmas motivációt jelentenek. Lélekemelő volt megtapasztalni, hogyan viszonyulnak hozzám az emberek, ezúton is köszönöm nekik! A feleségemnek pedig külön is köszönöm, mert ő nyújtotta és nyújtja a legnagyobb támaszt nekem – gondolhatják, mennyire volt nehéz neki, amikor heteken át jóformán járni sem tudtam. Már csak miatta is meg akarom mutatni, hogy történjék bármi, nem adom fel!”

 

A Fehérvár játékosa az esetleges visszavonulást firtató kérdésre vonatkozóan nem tagadja: 2022 októberében elszenvedett súlyos térdsérülése után elgondolkodott rajta, mi lesz, ha nem tudja folytatni a labdarúgást?

 

„A januári műtét előtt ez nem jutott eszembe, mert bíztam az orvosok felkészültségében. Azt ugyanakkor nem tagadom, azokban a hetekben, amikor otthon feküdtem tehetetlenül, olykor beugrott, mi lesz, ha nem tudom folytatni a focit? Hála az égnek, a szívem nem hagyta, hogy ez a képzet eluralkodjon rajtam. Én ugyanis szívből és szeretetből játszom, ezért is mondhatom, hogy mindenem a futball. Ennélfogva a negatív gondolatokat gyorsan elhessegettem, és csak arra koncentráltam, hogy bizonyítsam, harmadszor is fel tudok állni a padlóról! S hajt az is, hogy másoknak is példát mutassak: a legnehezebbnek tűnő helyzetből is van visszaút!”

 

Kalmár Zsolt reméli, „amit a sors kétszer elvett, legalább egyszer vissza is adja majd – nagy álma, hogy a válogatott kijusson a 2026-os világbajnokságra, s ha ez megtörténne, kvittek lennének a sorssal, ha ő is pályára léphetne a tornán.

 

„Mindannyiunk nagy álma, hogy kijussunk a vébére, óriási büszkeség és siker lenne ez nekünk. Már nagyon rég járt a magyar válogatott világbajnokságon, azt gondolom, bízhatunk abban, hogy megtörik a jég. Szerintem ez a csapat képes arra, hogy kiharcolja a részvételt. S ha én is játszhatnék egy vébén, akkor igen, kvittek lennénk a sorssal.”

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.