Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar válogatott 2024 első mérkőzésén ott folytatta, ahol az előző évet befejezte: Szoboszlai Dominik tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a török válogatottat.

 

A Magyar Labdarúgó-suzövetség (MLSZ) összefoglalójában megjegyezte, hogy magyar válogatott szűk három hónappal a 2024-es Európa-bajnokság előtt első idei felkészülését játszotta, melyet további három találkozó követ még a kontinensviadal előtt. Az ellenfél az utóbbi időben nagyszerű eredményeket elérő, ősszel a németeket és a horvátokat egyaránt idegenben legyőző, és szintén az Európa-bajnokságra készülő török válogatott volt a Puskás Arénában.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban számított Gulácsi Péterre, az RB Leipzig kapusára, aki előtt Balogh Botond, Lang Ádám és Szalai Attila játszott a védelemben. A középpályán Nego Loic, a szintén hosszú idő után visszatérő Schäfer András, Nagy Ádám és Kerkez Milos szerepelt, a támadásokért pedig Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Varga Barnabás felelt.

 

 hirdetes_300x300  

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat stabilan védekezett, kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt. Az első lövést a törökök jegyezték, a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A vendégek kapusának először a játékrész felénél kellett védenie, Sallai lapos próbálkozását fogta. Nem sokkal később az addigi legnagyobb lehetőség maradt ki, Szoboszlai ívelt szabadrúgásból a kapu elé, Sallai közeli próbálkozását Günok, a török kapus reflexből hárította. A félidő hajrájában Gulácsinak is kellett védenie, végül gól nélküli állásnál kezdődött a szünet.

 

A második félidőt (amelyet Nego helyén már Bolla Bendegúz játszott végig) kiválóan kezdtük, egy jobb oldali szabadrúgás után Ünal kezéről pattant le a labda, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Szoboszlai magabiztosan értékesítette, nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

 

Az 55. percben Gulácsi védett egy léc alá tartó labdát, majd Szoboszlai lőtt szabadrúgásból a kapu fölé. A 61. percben Styles Callum és Nagy Zsolt állt be Kerkez és Nagy Ádám helyére. A 66. percben Szalai Attila labdaszerzése után szépen végigvittünk egy akciót, Varga Barnabás egy csel után 15 méterről kapura lőtt, de a török kapus védett. Pár másodperccel később újonc mutatkozott be a magyar válogatottban: Dárdai Márton állt be Balogh Botond helyére.

 

A 71. percben Kenan Yildiz lépett ki ziccerben a védők között, Gulácsi jól lépett ki a kapujából, és bravúrosan védett. A 74. percben ismét Gulácsinak adtak munkát a vendégek, kapusunk ismét kitűnően hárított. Ebben az időszakban már a törökök akarata érvényesült a pályán, nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a védekezésre.

 

forrás: mlsz.hu

 

A 80. percben Ádám Martin és Kleinheisler László is beállt, de a hajrában ők is inkább védekezésben dolgoztak többet, a támadásokra kevesebb energia jutott. A 92. percben egy labdaszerzés után Schäfer András bevette ugyan a törökök kapuját, de a játékvezető a VAR-vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a gólt.

 

Az eredmény így a lefújásig nem változott, a magyar válogatott győzelemmel kezdte a 2024-es évet, és 13 meccsesre növelte a veretlenségi sorozatát. Marco Rossi együttese kedden Koszovó ellen lép pályára a Puskás Arénában.

 

Magyarország-Törökország 1-0 (0-0)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.).
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.).
Gólszerző: Szoboszlai (48., 11-esből)

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!