Nyitókép: sita/AP Photo/Rebecca Blackwell

 

Marozsán Fábián újabb bravúrgyőzelmet ért el top10-es riválissal szemben: magyar idő szerint szerda hajnalban 6:4, 0:6, 6:1-re múlta felül a világranglista tizedik helyezett Alex de Minaurt a Miamiban zajló ATP 1000-es keménypályás tornán, ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, amelyben Alexander Zverev lesz az ellenfele.

 

Marozsán az ötödik meccsét nyerte meg Miamiban, korábban a világranglista hetedik helyén álló Holger Runét 6:1, 6:1-re, a 45. Alexei Popyrint 7:5, 6:3-ra győzte le.

 

Magyar idő szerint szerdára virradó éjjel a nyolcaddöntőben a világranglista 10. helyén álló, ausztrál Alex de Minaur várt a magyar teniszezőre, aki nagyszerű teljesítménnyel ismét borította a papírformát.

 

 hirdetes_300x300  

A meccs kezdetén mindkét játékos hozta adogatójátékait, egészen 5:4-ig, Marozsán a legjobb lélektani pillanatban brékelt és behúzta a nagyon fontos első szettet.

 

Az ausztrál a második játszmában viszont háromszor is lebrékelte a magyart (6:0), így jöhetett a döntő szett. Ekkor már Marozsán volt ellenállhatatlan és pazar teniszt bemutatva 6:1 arányban megnyerte a harmadik játszmát és a mérkőzést is.

 

Ezzel tovább javult a jövő héttől biztosan top50-es Marozsán mérlege a ATP 1000-es tornák főtábláján: top10-es játékosokkal szemben négy meccset nyert meg és egyet veszített el, összességében pedig 14-3-as győzelem/vereség mutatóval bír.

 

Ellenfele a legjobb nyolc között a világranglista ötödik helyén álló, olimpiai bajnok Alexander Zverev lesz, a német 6:1, 6:4-re győzte le Hacsanovot a legjobb 16 között.

 

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!