Nyitókép: mlsz.hu

 

A szövetségi kapitány többet vár Gazdag Dánieltől, örül a kapusdilemmának, Sallait és Szoboszlait pótolhatatlannak tartja – erről a Koszovó elleni 2–0-s győzelmet követő sajtótájékoztatón beszélt.

 

„Mindig sajátos helyzet, amikor hosszú idő után találkozunk, november óta most először. Koszovó ellen látni akartam, akik eddig nem kezdőként szerepeltek.”

 

Elárulta, azért is esett a választás Koszovóra, hogy a cserejátékosokat is tesztelni tudja éles helyzetben. Elismerte, az első félidőben nem futballoztak hatékonyan, de ha hét helyen változtat a kezdőn, akkor ez nem is feltétlenül elvárható, mert az automatizmusok nem működnek olyan jól.

 

Megjegyezte, Willi Orbán, Kerkez Milos és Sallai Roland kisebb sérülés és elővigyázatosságból nem játszott. Utóbbi kettő könnyebb sérüléséről azt mondta, ha egy Eb-mérkőzésről lett volna szó, mindketten pályára léptek volna, de nem akartak egy felkészülési mérkőzésen kockáztatni.

 hirdetes_300x300  

 

Leszögezte, a meccs egészét tekintve megérdemelten nyertek, persze mindig van min javítani, van miben fejlődni, de „ha bárki azt gondolja, hogy Magyarországnak az elsőtől az utolsó percig dominálnia kellene egy mérkőzést, el van tájolva, nem látja reálisan a dolgokat.”

 

„Az Európa-bajnokságon minőségi csapatokkal kell játszanunk, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, de ha azt mondanám, hogy ez egy megvalósítható cél, nem lennék kellőképpen elővigyázatos”

 

kanyarodott rá a nyári kontinenstornával kapcsolatos várakozásokra.

 

A válogatottban Koszovó ellen debütáló Mocsi Attilával kapcsolatban úgy érezte, illő volt díjazni a kitartását és az edzéseken, összetartásokon végzett munkáját, hogy mi lesz a jövőben, az pedig rajta múlik.

 

„Remélem, hamarosan Szalai Gábornak is lehetőséget adhatok” – utalt a Lausanne védőjére, aki még nem mutatkozhatott be a nemzeti csapatban.

 

A Philadelphia Union támadójáról, az első félidőben Sallai Roland helyén szereplő Gazdag Dánielről azt mondta, többet vár tőle.

 

„Kapott játékperceket, de nem teljesített jól ma este. Lehet mást kérünk tőle, mint amit a klubcsapatában megszokott, így ez inkább taktikai probléma.”

 

A Hoffenheim után a Freiburgnál is mellőzött Szalai Attila beválogatásáról azt mondta, azért nem mindegy, hogy valaki a Bundesligában nem játszik vagy az magyar bajnokságban rendszeresen, mert a kettő más szint.

 

„Emellett örülök annak, hogy láthattam, Dárdai Márton olyan játékos, akire rábízhatom a védelmet, de az ellenfelet is figyelni kell, amikor eldöntöm, kit küldök pályára.”

 

Kitért a kapuskérdésre: „örülnöm kell, hogy ilyen színvonalas kapusok közül kell választanom” – tért ki a törökök a válogatott 543 nap után visszatérő Gulácsi Péter, és az Eb-selejtezőkön őt remekül helyettesítő Dibusz Dénes közti versenyhelyzetre.

 

„Jó, hogy konkurencia van bizonyos posztokon, remélem, egyre több poszton lesznek ilyen dilemmáim, de ha Sallai Roland vagy Szoboszlai Dominik hiányzik, őket nem tudom egy az egyben pótolni, remélem ezzel senkit sem sértek meg”

 

mondta.

 

A csereként pályára lépő Schäfer Andrásról azt mondta, ha megfelelő kondícióban marad, biztosan számíthat meghívóra az Eb előtt:

 

„Andrásra már akkor felfigyeltem, amikor az MTK első csapatában játszott, még messze volt a válogatottól, de rokonszenves volt és tetszett a hozzáállása, ami azóta is így van, az öltözőben is nagyon pozitív a hatása”

 

dicsérte az Union Berlin középpályását.

 

Arra a megjegyzésre, hogy a kezdőcsapat bemutatásánál a szövetségi kapitány nevét követi a leghangosabb üdvrivalgás azt mondta, a játékosok érdemlik, mert ők nyerik meg és döntik el a mérkőzéseket.

 

„Ha engem jobban ünnepelnek, mint Szoboszlai Dominikot, valami nem stimmel, ő érdemli az elismerést”

 

jegyezte meg mosolyogva.

 

A szurkolóknak megköszönte, hogy milyen tisztelettel és szeretettel fogadják mindig és megjegyezte, a Húsvétot Magyarországon tölti a családjával.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!