Nyitókép: m4sport.hu

 

Milák Kristóf kiváló időeredménnyel tért vissza a versenyzéshez a 126. úszó országos bajnokság keddi nyitónapján.

 

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf hosszabb kihagyás után az úszó országos bajnokságon tért vissza, és első számában a 100 méter gyorson remek teljesítményt nyújtva, futamgyőztesként, a legjobb idővel jutott a döntőbe.

 

A Honvéd 24 esztendős úszója a kilencedik futamban állt rajthoz, mellette a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmese, Németh Nándor úszott, aki nagy versenyzésre késztette. Az utolsó méterekig fej-fej mellett haladtak, Milák jobb benyúlásával 49.02 másodperces eredménnyel szerezte meg a futam első helyét, nyolc századdal megelőzve Némethet, ami egyben a legjobb idő is volt ebben a számban.

 

 hirdetes_810x300  

100 gyorson egyébként éppen Milák a magyar csúcstartó 47.47 -es idővel, mostani eredménye pedig nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34).

 

Milák Kristóf kedd esti fináléját – miként a keddtől péntekig tartó országos bajnokság valamennyi döntőjét – 17:00 órától a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

A tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf legutóbb éppen egy éve, a kaposvári országos bajnokságon versenyezett, azóta szinte eltűnt a nyilvánosság elől, kihagyta a fukuokai és a dohai világbajnokságot is, formájáról szinte semmit nem lehet tudni.

 

A világcsúcstartó klasszis hat számban nevezett az eseményre, gyorson és pillangón szerepel a neve a rajtlistán, 50, 100 és 200 méteren.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!