Nyitókép: Budapest, 2024. április 9. Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. MTI/Kovács Tamás

 

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott döntőbe fő számában, 200 méter pillangón, valamint 50 méter gyorson a Duna Arénában zajló országos bajnokság második napján.

 

Az egy év kihagyást követően visszatérő olimpiai, világ- és Európa-bajnok a keddi nyitónapon nagyszerű idővel nyerte a 100 méter gyorsot, szerdán pedig 1:55.43 perces eredménnyel jutott be a délutáni fináléba 200 méter pillangón. Ideje több mint három másodperccel volt jobb, mint az őt követő legjobb magyaré, a számban szintén olimpiai A-szinttel rendelkező Márton Richárdé (1:58.44).

 

A Honvéd 24 éves úszója ezt megelőzően legutóbb egy évvel ezelőtt, a kaposvári országos bajnokságon versenyzett, akkor 200 méter pillangón a mostaninál egy másodperccel rosszabb idővel (1:56.44) kezdett, és a fináléban 1:52.58 perces idővel zárt.

 

 hirdetes_810x300  

Egy órával később, az 50 méter gyors előfutamából Milák Kristóf szintén a legjobb idővel jutott döntőbe, 22.29 másodperces idejével 11 századdal úszott jobbat a másodikként továbbjutó Szabados Bencénél (22.40). A harmadik legjobb idő Németh Nándoré (22.50), a negyedik Szabó Szebasztiáné (22.59).

 

Pályafutása új kezdeteként beszélt az ob-ról első döntője után Hosszú Katinka

 

Visszatérése egy új kezdet, de édesanyaként is bízik a kvótaszerzésben – mondta Hosszú Katinka, miután bronzérmesként ért be 200 vegyesen az országos bajnokság döntőjében, miközben az ideje még messze van az olimpiai szinttől.

 

A Duna Arénáról kellemes emlékek villantak be Hosszú Katinkának, aki pályafutása új kezdetéről beszélt. „Az anyuka szerep mellett úszónak lenni, hiszen nem lehet nekem az úszás prioritás” – magyarázta, hogy már más az időbeosztása, mint mikor csak a sportra koncentrált, és így próbálja kihozni magából a lehető legtöbbet.

 

„Nagyon örülök, hogy még mindig úszhatok – mosolygott mielőtt a 2:15.50 perces célba érése került szóba. – Több mint másfél éve az első szám amit úsztam. Innen próbálok majd előre lépegetni. Remélem lesz elég időm, ahhoz, hogy megússzam az A szintet.”

 

Hogy melyik számban, arról az ob után tisztul a kép, de a vegyes távokon lehet erre esélye. 200-on ezúttal négy másodperccel maradt el a szinttől, a világcsúcsot egyébként 2:06.12-es idővel tartja. Ha sikerülne kijutnia Párizsba, az már a hatodik olimpiája lenne.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Az országos bajnokságon már édesanyaként ugrott medencébe, és korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik olimpiai részvételét is. A 34 éves úszó még 100 méter pillangón és 400 méter vegyesen adta le nevezését az ob-ra.

 

A döntőket 17 órától a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!