Nyitókép: Debrecen, 2024. április 14. A magyar csapat ünnepel a nõi kézilabda olimpiai selejtezõtorna 3. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkõzés végén a debreceni Fõnix Arénában 2024. április 14-én. A magyar válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a selejtezõtorna zárómeccsén 37-28-ra legyõzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

 

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

 

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese annak tudatában lépett pályára a Főnix Arénában, hogy csupán négygólosnál nagyobb vereség esetén nem jut indulási joghoz. A házigazda korán magához ragadta a kezdeményezést, már az első játékrészben kilenc találattal ellépett, a folytatásban pedig megtartotta magabiztos előnyét.

 

A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik svéd válogatott szerezte meg. Az már vasárnap eldőlt, magyar válogatott biztosan nem játszik az Európa-bajnoki címvédő Norvégiával a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, mert azonos sorsolási kalapban szerepel vele.

 

 hirdetes_810x300  

A kalapokat a nemzetközi szövetség honlapján hozták nyilvánosságra vasárnap este, mivel utolsóként a magyar válogatott is megszerezte a kvótát Japán 37-28-as legyőzésével Debrecenben. A csoportkör sorsolására kedden 17.30-tól kerül sor Párizsban.

 

A női kézilabdatorna sorsolási kalapjai:
1. Norvégia, MAGYARORSZÁG
2. Hollandia, Németország
3. Szlovénia, Spanyolország
4. Svédország, Franciaország
5. Dánia, Brazília
6. Angola, Koreai Köztársaság

 

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:
1. Dánia, Spanyolország
2. Horvátország, Norvégia,
3. MAGYARORSZÁG, Németország
4. Szlovénia, Franciaország
5. Svédország, Egyiptom
6. Argentína, Japán

 

A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!