Slovenskí tvorcovia verejnej mienky nemajú záujem o to, aby o otázkach týkajúcich sa Maďarov v slovenských masmédiách písali samotní Maďari. Majú na to právo iba vyvolení manipulátori.

 

Vyhovejúc želaniu našich čitateľov, prinášame článok o tom, prečo vymazalo SME náš článok z vybrali.sme.sk ohľadom Morvayho.

SMEčkár Peter Morvay, hanba žurnalistiky, vyjadrili sme sa pred pár dňami na portáli Korkep.sk. Reakcie našich čitateľov dokazujú, že mnohí zdieľajú náš názor. Napísali sme tak článok aj po slovensky a poslali na vybrali.sme.sk, kde čitatelia hlasovaním rozhodujú, či sa článok dostane na titulku SME.sk, a tým pádom aj k státisícom Slovákov.

Takže sme si dali námahu, článok preložili do slovenčiny, poslali na vybrali.sme.sk a čakali. Na spodku článku ako aj odkazom na našej facebook stránke sme upozornili na možnosť hlasovania. Hlasy pekne pribúdali, behom niekoľkých hodín, okolo desiatej hodiny ráno, ich už bolo približne 100. Za normálnych okolností to veselo stačí na titulku (ako príklad si vezmime siedmy článok TOP 3 dní spred pár dní, ktorý vtedy mal 86 hlasov).
sme_iness
Cenzúra?

My sme však na naše veľké prekvapenie skončili v koši. Administrátor SME, bez hocijakého vyjadrenia alebo upozornenia, náš článok z vybrali.sme.sk jednoducho zmazal. Náš email, požadujúc vysvetlenie, zostal dlhé hodiny nezodpovedaný. Až na naliehanie nám Filip Struhárik zo smeonline.sk napísal stanovisko, že k zmazaniu došlo pre dôvodné podozrenie z manipulácie pri hlasovaní, a sme masovo vyzývali ľudí hlasovať, (celá korešpondencia v redakcii).

 hirdetes_810x300  

Po našej nesúhlasnej odpovedi Struhárik opäť potvrdil svoje predchádzajúce slová a pripojil aj pravidlá služby vybrali.sme.sk

Poznamenávame, že náš predchádzajúci článok v novembri dopadol rovnako, no po našej žiadosti o nápravu na vybrali.sme.sk ho opäť zverejnili, pričom so svojimi 708 hlasmi sa stal najčítanejším článkom z vybrali.sme.sk za TOP 7dní, a ktorý si do dnešného dňa na Körkép.sk prečítalo viac než 13 tisíc čitateľov.

Len vyvolení

Aký je rozdiel medzi novembrovým a aktuálnym prípadom? Žeby jeho téma? Vtedy sme písali o jednej mimoriadnej ľudskej tragédii, teraz o citlivej, maďarskej téme. O situácii, ktorá sa nás, slovenských Maďarov, dlhodobo týka. Náš stiahnutý článok bol o tom, že okrem niekoľkých vyvolených manipulátorov, slovenskí tvorcovia verejnej mienky nemajú záujem o to, aby o otázkach týkajúcich sa Maďarov v slovenských masmédiách písali samostní Maďari.

Záverom odhaľujúci príklad na poukázanie absurdného odôvodnenia zo strany SME:

Príklad :Na stránke online TOP 3 dni spred pár dňami sa na siedmom mieste nachádzal (mimochodom veľmi dobrý) článok INESS, ktorý mal takisto odkaz na svojej facebook stránke a výzvu na hlasovanie.

iness_sme.jpg

Nie je zaujímavý tento dvojaký meter?

Zsolt Király

Ak sa Vám páčil článok, hlasujte naň na vybrali.sme.sk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!