Sú politici, ktorí nikdy nemajú dosť. Kreslo ministra, miesto poslanca Národnej rady, župana, župného poslanca, starostu či primátora, poslanca Európskeho parlamentu… Berú všetko. Myslia si, že hromadenie funkcií zvládnu bez problémov.  Sedieť naraz na viacerých stoličkách.

Výsledok je však rozpačitý. Neustála absencia – raz tu, raz tam. Čím škodia hlavne voličom. Takáto forma zastúpenia práv občanov je totiž nemysliteľná. Pričom práve na to dostali mandát od občanov. Nehovoriac o tisíckach eur, ktoré im plynú na účet tak či tak. Či je to etické alebo nie, nech zvážia čitatelia.

Nagy_TT
Ustanovujúca schôdza zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja. Zo 40 zvolených poslancov boli 39-ti prítomní, jeden chýbal. Pán poslanec József Nagy. Zdroj: zastupitelstvo.sk

József Nagy, politik strany Most-Híd,  tiež patrí do tejto kategórie. Nie sú voľby, v ktorých by  nekandidoval. Kandidatúra mu však slúži len na jedno jediné: akonáhle daný mandát získa, už pokukuje po ďalšom. Čo sa ukázalo aj minulý piatok.

V Trnavskej župe sa stala bezprecedentná situácia. József Nagy, ako čerstvo zvolený poslanec župy, chýbal už na prvej slávnostnej schôdzi a nemohol tak zložiť ani svoj sľub. Podľa informácií Körkép.sk bol totiž v tom čase v Paríži, pripravujúc pôdu pre svoje ďalšie ambície: dostať sa do Európskeho parlamentu.

Absencie, absencie, všade len absencie

O poslancovi Józsefovi Nagyovi je všeobecne známe, že je najväčším absentérom v parlamente. Pred župnými voľbami sme sa ho preto spýtali, prečo nechodí do práce, keď už svoju výplatu pravidelne dostáva. Odpovedal, že bol chorý, bol v Štrasburgu… atď. Hlavne, že všetko je v poriadku,  ospravedlnené. Veď papier  znesie veľa. Raz chýba jeden poslanec, raz druhý…nie je problém ospravedlniť si navzájom absencie.

 hirdetes_300x300  
absenteri
Fotka: Hospodárske Noviny

Keď už hovoríme o dochádzke do práce, môžeme očakávať, že sa v Trnave  budete častejšie vyskytovať ako je tomu v Bratislave, na schôdzach NR SR?“pýtali sme sa pána Nagya koncom októbra. V decembri je už jasná aj jeho odpoveď. NIE.

V Národnej rade je najväčší absentérom podľa vynechaných hlasovaní spomedzi všetkých poslancov. V Trnavskom kraji iba on chýbal. Zo 40 krajských poslancov 39-ti  zložili svoj sľub, len on nie. Napriek tomu, má už v pláne ďalší mandát, a to v Bruseli! Či nie?

Zsolt Király 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!