(…) Lehet az intézmény bármilyen szép, felszereltségét tekintve a legjobbak közül való, ha nincs csapat és hiányzik belőle a lélek, mit sem ér. Utólag visszatekintve, talán több türelemre lett volna szükség. Egy jó egyetem kiépítéséhez időre van szükség és sok türelemre. Természetesen egyéniségek is kellenek, akik vonzzák a hallgatókat, akik körül kialakulhatnak a kutatócsoportok. Kutatás nélkül ugyanis nincs egyetem.

 

Ezek szerint a Selye nem lett jó egyetem?

 

Meggyőződésem, hogy egy intézmény sikeres működéséhez világos jövőképre, küldetésének és konkrét, hosszú távú céljainak világos megfogalmazására van szükség. A jövőkép az, ami irányt szab a tetteknek és döntéseknek. Mutatja a fejlődés útját.

 hirdetes_300x300  

A komáromi Selye Egyetemet olyan bázisintézménynek képzeltük el, amely székhelyen kívüli képzéseivel eléri az ország egész területén élő magyar hallgatókat, ezzel is esélyt adva arra, hogy növelhessék képzettségi szintjüket.

 

Sajnálom, hogy az egyetem mai vezetése nem érti meg ezt. A rektorváltás után még két és fél évig a Neveléstudományi Tanszék vezetőjeként dolgoztam, és ekkor döbbentem rá, hogy az új vezetésnek nincsenek világosan megfogalmazott céljai, és nincs jövőképe sem.

 

A napi gondok és a maguk által generált problémák megoldása foglalja le őket. A vezetés jelenlegi tevékenységéről 2012-ben írt önéletrajzi ihletésű könyvemben részletesen vallok. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az egyetem iránt folyamatosan csökken az érdeklődés.

 

2011 augusztusában elhagytam az intézményt, mert eldöntöttem, hogy a továbbiakban nem veszek részt az egyetem várható mélyrepülésében. (…)

 

Albert Sándor: Jövőképre és reális célokra van szükség (Magyar Idők, elektronikus folyóirat)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!