(…) Egy asztalhoz ülni valakivel, aki azt állítja, hogy a Szlovák Nemzeti Felkelés szégyen és a történelmünk legszomorúbb epizódja, aki szerint a 70 ezer zsidó deportálása minket nem érint, mert mi nem a zsidó, hanem a szlovák nemzet vagyunk, aki Tiso-t magasztalja? Egy asztalhoz ülni egy ilyen emberrel, ahol olyan személyek ültek korábban, akik országunkért és elveinkért harcoltak – azt már nem. Ezt, mint elnök, biztosan nem teszem meg.

 

(…) Facebook-hozzászólásokat tesznek közzé, már nem fáklyákkal és uniformisokban masíroznak, de zöld felsőjük van és mosolyognak. Ezért kell feltenni a kérdést, hogyha valakinek fasiszta szimbólumai vannak, vagy ha facebook-hozzászólásai egyértelműen fasiszta és rasszista jellegűek, miért nem avatkozunk be. (…)

 

Logikus, hogy az egészségügy , a korrupció és az oktatásügy felelősségét a kormány viseli, de a parlamentben való megnyilvánulásáért, a témaválasztásért, a diskurzus minőségéért a politikusok felelősek. Ezért mind felelősek vagyunk. Eljött az ideje, hogy minden egyes politikus felfogja, miről kell szólnia a párbeszédnek.

 

 hirdetes_300x300  

Webnoviny.sk, Andrej Kiska: Druhú svetovú vojnu zapríčinil extrémizmus a nenávisť

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!