(..)

 

– Azt mondta a szentmisében, hogy a szeretet veszélyes.

– A szeretet az egy nagy kaland.  Valakire rámosolyogni, megfogni a kezét, vagy egyenesen megkérni a kezét, családot alapítani, gyereket vállalni ezek mind veszélyes dolgok. De ez az élet sava-borsa, ezek nélkül nem sok értelme van annak, hogy megszülettünk. Mindenkit csak bíztatni tudok arra, hogy ebbe a kalandba dobja bele magát és bizalommal szeretettel élje a mindennapjait.

 

(..)

 hirdetes_300x300  

 

– Szót ejtett a bevándorlási hullámról is. Mit kell tennie egy keresztény embernek ebben a kérdésben?

 

– A legnagyobb baj az, hogy ebben a kérdésben csak a két véglet van – Hófehérke, vagy vasorrú bába. Felnőhetnénk és észrevehetnénk, hogy a világban van szürke, vagy kék is. Elítélem azt, aki feltétel nélkül mindenkit beenged. Én több, mint ötezer gyereket  fogadtam be, de csak azt, aki kérte, aki tényleg segítségre szorult és azt aki kész volt velem együttműködni.(..) Megkértem őket, hogy tanuljanak, fogadjanak szót és ezért vállaltam, hogy szállást, kosztot és atyai szeretet adok neki.

 

– Vonható ebben így párhuzam?

 

– Mereven azt mondani, hogy hozzánk aztán senki se jöjjön be, az nem magyar emberhez méltó viselkedés. Ájultan hagyni, hogy bárki jöjjön és azt csináljon, amit akarjon, az is nagyon furcsa, beteges dolog. A házamon van egy ajtó, azon be lehet kopogni, ha beengedem be lehet jönni, de a vendégnek is méltónak kell lenni ehhez a fogadtatáshoz. (..)

 

– Ebben a népvándorlási helyzetben kell félnie a keresztényeknek?

 

– Mi magyarok a történelem során egy párszor voltunk kultúrák találkozásának a középpontjában. Veszélyesek ezek a helyzetek, de én hiszek abban, hogy a párbeszéd segít ezeket mindannyiunk előnyére fordítani és nem válik gyilkos indulatokká.

 

– Mekkora feladata van ebben egy papnak?

 

–  (..) Jézus Krisztus irányt mutatott, eljött a földre és meghívta az ő országába az egész emberiséget, vagyis nagylelkűen befogad, integrál. Ennek a fényében Ferenc pápa döntése, hogy elmegy Leszbosz szigetére és elhoz tizenkét menekültet érthető és világos. Az biztos, hogy Jézus sem nyakló nélkül enged be mindenkit a mennyek országába. Nem elég csak mondogatni, hogy „uram, uram”, hanem tenni is kell érte.

 

(..)

 

blogstar.hu – Böjte Csaba: „Jézus sem enged be mindenkit az országába”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!