Robert Kaliňák vezetésével megkezdődött a huszonnyolc európai belügyminiszter találkozója a pozsonyi Redutában. Annak a Kaliňáknak az irányítása alatt, aki nyíltan üzletel azzal a Bašternákkal, akivel kapcsolatban megalapozott a gyanú, hogy hatalmas adócsalásokban érdekelt, és akinek a lakásában a jelenlegi kormányfő is lakik. Tragikomikus kép.

 

A parlamentben egyébként a négyes tákolmány ismét mellőzi a demokratikus parlamenti szabályokat, megakadályozva a tárgyalásokat R. Fico és R. Kaliňák visszahívásáról. Ezúttal nem állnak meg a mikrofonok kikapcsolásánál, hogy lehetetlenné tegyék a tárgyalást. És valószínűleg Danko aláírásának meghamisítása sem riasztja el őket.

 

Legalábbis ilyen benyomást kelt, ha rápillantunk a Danko valódi aláírásával fémjelzett koalíciós egyezményre, és az ő állítólagos aláírására, ami a Hrnčiar számára készített megbízáson szerepel.

 

 hirdetes_810x300  

A gyávaság, a demokrácia sárba tiprása és a hatalommal való visszaélés ötvöződik az ellenzékkel való fellépésüknél. A törvényhozás pedig a nyári csend leple alatt a kormányzati botrányok mellett ismét rossz irányába változik.

 

Ilyen Szlovákia képe jelenleg. Nyerd meg a választásokat, vagy legalábbis gyúrj össze egy koalíciót olyanokból, akik képesek tolerálni bárminemű becstelenséget és tolvajlást, és azután már mindent szabad. Ilyen a korszerű és valós jelmondat napjainkban.

 

(…)

 

Aktualne.skĽudo Kaník: Bašternák vedie zasadnutie EÚ. Nástup totality a znovu vyššie dane

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!