Mindig én vagyok a feketelábú, ha migránskérdésről van szó – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök ezért rendszerint felszólal az uniós csúcstalálkozókon, ha erről van szó.

 

 

(…)

 

Renzinek oka van arra, hogy ideges legyen

 hirdetes_300x300  

 

Matteo Renzi olasz kormányfő azon kijelentésével kapcsolatban, miszerint kész megvétózni az EU költségvetését, ha közép-európai államok nem segítenek a migránsok befogadásában, Orbán Viktor azt mondta: az olasz politika nehéz terep, Olaszországnak költségvetési gondjai is vannak, és “jön a nyakukba a rengeteg migráns”, tehát az olasz miniszterelnöknek “jó oka van arra, hogy ideges legyen”.

 

(…)

 

Brüsszel nem megállítani akarja a migrációt

 

(…) Magyarország és a kvótanépszavazáson létrejött új egység szerint a migránspolitikának az illegális belépések megállítására kell törekednie – mondta, jelezve ugyanakkor, hogy Brüsszel és más államok vezetői ezzel szemben “menedzselni, szabályozni, elfogadhatóvá tenni” akarják az egész migrációs folyamatot.

 

A célban nincs egyetértés, ezért az eszközökben is sok a konfliktus. Brüsszel nem megállítani akarja a migrációt, hanem együtt élni vele.

 

(…)

 

Arról is beszélt, hogy a migránskérdés  ”valódi gazdasági teher”. Ezért is döntött úgy Magyarország, hogy egy migránsnak a napi ellátását tekintve “egy kalap alá kell tartoznia” a magyarokkal. Lehetetlen dolog ugyanis, hogy az adott közösséghez tartozó “bennszülöttek” a saját államuktól kevesebb támaszt kapjanak, mint az oda érkező idegenek – érvelt.

 

d_kos20161028003
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. (Fotó: MTI)

 

A nagy játékosokra várunk

 

Arra a kérdésre, miért nincs Brüsszelben olyan, aki az asztalra csapna, és azt mondhatná, a Frontex egy vicc, azt válaszolta: ezt elvileg ő megtehetné, de itt méretbeli problémák vannak, a „nagy játékosokra várunk”. Egyelőre ellenszélben érkezik és távozik az uniós csúcsokról – hangoztatta.

 

(…)

 

Beszélt arról is, nem véletlenül hozott a kormány egy olyan döntést, miszerint az ide érkező migránsok ne kapjanak nagyobb napi támogatást, mint egy magyar állampolgár. Emiatt is „feketelábúak” voltunk Brüsszelben – említette meg.

 

 

(…)

 

Nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni

 

“Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel” – fogalmazott a kormányfő (…).

 

Arra a kérdésre, hogy azzal a forgatókönyvvel számol-e, hogy a Jobbik támogatásával átmegy az alkotmánymódosítás, azt válaszolta: “nem erre számítok. A Jobbik azt mondta, hogy ha mi nem csinálunk valamit, amit ők szeretnének, akkor nincs alkotmánymódosítás”.

 

 

“De azt tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni”, nem fog ennyi ember “úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül” – mondta Orbán Viktor.

 

Kossuth Rádió – 180 perc, Orbán Viktor: Nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!