„Egy felfelé ívelő, gazdasági értelemben gyarapodó országban élünk” – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Echo Televízió Heti mérleg című műsorában.

 

Küzdelmes, ám sikeres öt esztendőnek tartja az alaptörvény hatályba lépése óta eltelt időszakot Kövér László házelnök, erről az Echo Televízió Heti mérleg című műsorának tegnap esti adásában beszélt. A politikus kifejtette, a magyar emberek rengeteget dolgoztak, tűrtek, várták, hogy a rendszerváltozás óta velünk lévő nyűgeink, bajaink jó részét végre magunk mögött tudjuk hagyni. „Ma már egy felfelé ívelő, gazdasági értelemben gyarapodó országban élünk” – fogalmazott.

 

Kitért arra is, bár a tények cáfolták a nemzetközi vádakat, ma is lehet olvasni ordas hazugságokat arról, miként szüntette be az Orbán-kormány a demokráciát. Ám aki kicsit is hajlandó tárgyilagos lenni, látja, nem változott radikálisan az alkotmányos berendezkedésünk. Megjegyezte, azon értékek, melyeket bele akartak foglalni az alaptörvénybe, s ezzel nagyon irritálták a politikailag korrektül berendezett balliberális világot, ma fontosabbak a világ szemében, mint öt évvel ezelőtt voltak. Szólt arról is, hogy a jogalkotásban most inkább a finomhangolás, úgymond a korrekció időszaka következik, bár néhány nagyobb horderejű törvény elfogadására is sor kerülhet még.

 

 hirdetes_810x300  

Felidézte, az egész ország szenvedett súlyos balesetet 2002, illetve 2004 után, „elsősorban Gyurcsány Ferencnek és kalandorainak köszönhetően”, szinte a szakadékba kormányozták hazánkat, a 2010-es kormányváltás után a teljes közjogi és gazdasági intézményrendszert újjá kellett építeni. A katasztrófaelhárítás után következett a konszolidáció, s az új rendszer működőképes.

 

Szerinte elvárható lett volna az ellenzéktől, hogy a magyar emberek érdekei mellé álljon – mondta a hetedik, kvótaellenes alaptörvény-módosítás sikertelenségéről. Hangsúlyozta ugyanakkor, nem mondtunk le szuverenitásunk egy darabjáról sem, miközben a brüsszeli tervek egy senki által meg nem választott Európai Egyesült Államok kialakításáról szólnak.

 

„Ha finoman fogalmaznék, jelenleg nagyon ramaty állapotban van az unió, egy olyan immunhiányos betegre emlékeztet, akit nem egy egyszerű nátha, hanem egyébként is halálos kór támadott meg. A tagállamok elveszítették a kontrollt a maguk által kreált intézményrendszer felett. Ennek eredménye a kötelező szétosztási kvóták elfogadásának módja is” – részletezte a politikus. Hozzáfűzte, az Európai Uniónak léteznie kell, a Brüsszellel kritikus kormányok nem felszámolni, hanem megreformálni szeretnék ezt a közösséget.

 

Egységesebb és erősebb unióra van szükség – foglalta össze véleményét Kövér László, aki Donald Trump beiktatása után pozitív változásokra számít a magyar–amerikai viszonyban.

 

 

Echo TVÚjévi interjú Kövér Lászlóval

via: Magyar Hírlap

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!