Népszerű, sikeres, megosztó versenyző, barátságos, figyelmes és más értelemben is népszerű ember. Régi barátja, Ross Brawn szerint ez Michael Schumacher. A 48. születésnapján a brit szavaival köszöntjük a hétszeres bajnokot.

 

A mai napon töltötte be a 48-at minden idők legsikeresebb Forma–1-es versenyzője, Michael Schumacher. A mostani már a negyedik olyan születésnapja a hétszeres világbajnoknak, melyen az ünneplés szót csak félve használja az ember. A német 2013. december 29-én súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedett, állapotáról pedig hazaszállítása és otthoni rehabilitációjának megkezdése óta nincsenek konkrét információk.

 

(…)
Állandó harcostársa, a mellette mind a hét bajnoki sikernél ott lévő Ross Brawn nemcsak versenyzőként, emberként is csodálja barátját. (…) Az egész F1-es pályafutása során mindig két lábbal állt a földön. Nagyon könnyű volt jól kijönni vele” – méltatta Schumachert Brawn. „Megtalálta a tökéletes egyensúlyt, és ez meghatározó szerepet játszott a sikereiben. Rámenős volt, határozott és magabiztos. Nem félt kimondani, amit érez. Ugyanakkor a megfelelő módon tette mindezt, mindig konstruktívan.”

 

 hirdetes_810x300  

(…)
„(…) Michael hihetetlenül tehetséges versenyző volt, és még ennél is fontosabb, hogy egy csapat tagja. Pontosan tudta, mikor kell hajtani az embereket, és mikor kell visszafognia magát. Érzéke volt hozzá, mikor kivel kell beszélnie. Az emberi kapcsolatok nagyon fontosak voltak a csapaton belül.”

(…)

 

„Amíg versenyzett, Michael élete a győzelemről szólt. Aki valaha is vele dolgozott, soha egy rossz szót nem tudott mondani róla” – mondta róla Brawn. Persze kritikákból így is kijutott neki pályája során, hiszen nem egy kétes manővert láthattuk tőle. „Versenyzőként agresszív és kíméletlen volt. A szurkolók vagy gyűlölték, vagy imádták Michaelt. Akik gyűlölték, azért tették, mert csak azt látták, mi történt a pályán. Sokaknak nem volt jó véleményük Michaelről, de mihelyst megismerték őt személyesen, teljesen megváltoztatták a véleményüket” – mutatott rá.

 

„Két arca volt. Volt a könyörtelen versenyző Michael Schumacher, és mögötte ott volt az ember, egy csodálatos személyiség. Én voltam olyan szerencsés, hogy mindkettőt megismerhettem” – állapította meg Brawn. „Kiváltság volt számomra, hogy egy olyan tehetséggel dolgozhattam együtt, mint Michael Schumacher. (…) számomra minden másnál többet ér, hogy megismerhettem ezt a csodálatos személyiséget” – méltatta barátját Brawn.

 

A cikk elolvasható itt.

Nyitókép: Daily Mail

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!