Nem kell hamar ítélni Donald Trumpot, és nem biztos, hogy Hillary Clinton jobb lett volna – szögezte le egy interjúban Christoph Schönborn bíboros. A bécsi érsek arról is beszélt: jobb lenne, ha a bevándorlók hazamennének, a Közel-Kelet újra kereszténnyé válna, és az európaiak komolyan vennék a kereszténységet.

 

Nem tudom, hogy Clinton tényleg jobb lett-e volna, és hogy Trump tényleg akkora szerencsétlenség-e – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy amikor Ronald Reagant megválasztották elnöknek, akkor is sokan úgy kiáltottak fel: „Istenem, egy színész Kaliforniából!” De Reagan – fogalmazott a bíboros – „bizonyosan az egyik legjobb elnöke volt az Egyesült Államoknak. Szóval nem kellene olyan hamar ítélniük.”

 

Az érsek beszélt a migrációról is. (…) Személy szerint örülne, ha a Közel-Kelet nagy része újra kereszténnyé válna (..). Leszögezte: „természetes, hogy ezt szeretném, hiszen a kereszténység nem csak az én személyes  vallásom, hanem jó vallás.” (…)

 

 hirdetes_300x300  

(…)  „Már kétszáz iszlám imahely van Bécsben. Vannak katedrálisokba költözött mecsetek Spanyolországban. És van Damaszkuszban a Keresztes Szent János katedrális, ami most mecset.” Leszögezte: „Örülök, hogy a muzulmánok szabadon gyakorolhatják nálunk a vallásukat, de szeretném, ha a szaúd-arábiai keresztények is szabadon gyakorolhatnák a vallásukat – vagy bármely, muszlim-többségű ország keresztény lakosai.”

 

Schönborn hozzátette: a fő probléma az, hogy Európa elvesztette a keresztény hitét. Ha egy hollandiai templomból szupermarket lesz, és a szupermarketek fontosabbak lesznek nekünk, mint Európa keresztény gyökerei, akkor nem lepődhetünk meg, hogy Európa változik – mutatott rá a bíboros, rámutatva: mindez nem a muszlimok hibája, s ha a muszlimok eljárnak a mecsetbe, de a templomok üresek, akkor nem vádolhatjuk a muszlimokat, hogy iszlamizálni akarják Európát.

 

Kronen Zeitung, Christoph Schönborn: Wird der Islam Europa erober, Herr Kardinal?

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!