Stubendek László, Komárom polgármestere értékelte választási ciklusának első felét és nyilatkozott a jövőbeli tervekről is. A Delta hetilapnak a komáromi vízművekkel kapcsolatos új fejleményekről is beszámolt.

(…)

 

„A KOMVaK konszolidációja is sokszázezer euróba kerül, ami a város fejlesztésétől von el pénzeket.Sajnos mindig akad valami meglepetés, és ez most már nemcsak a cégről szól, a problémák a város fejlesztésétől vonnak el nagy összegeket. Mindent megteszünk a tisztánlátásért és a számonkérésért is, de az ügyeknek gyakran van egy jogi és egy etikai síkja.”

 

(…)

 hirdetes_300x300  

 

„Pati üdülőházat venni a rokontól, vagy egy drága autót, akkor, amikor nem áll jól a cég, elsősorban etikai kérdés. Jogilag nem lehet fogást találni rajta, de mégis elég vitatható lépés. Például a kavai bővítés is, ami később alapot adott a jelzálogosításra, viszonylag érdekes módon zajlott, pár nap alatt futott le a közbeszerzés, de formailag rendben volt”

 

-pontosítja a komáromi polgármester.

 

(…)

 

KOMVaK és az új vezetőség

 

(…) „Múlt csütörtökön ki lettek nevezve a képviselő-testület ajánlása szerint. Azt ugyan furcsának találom, hogy a testület nem támogatott egy németországi tapasztalatokkal rendelkező vízgazdálkodási szakembert, de remélem, ezért vállalják majd a felelősséget is. Azért húzódott a kinevezés, mivel biztos akartam lenni abban, hogy a törvényes keretek között zajlik a folyamat, és a leköszönő tagok is az előírások szerint adják át a vezetést, elszámolnak a másfél éves munkájukkal.”

 

(…)

 

Stubendek arról, hogy mire lesz elég a 200 ezer eurós városfejlesztési pénzcsomag

 

„Biztos nem elég ennyi pénz fejlesztésre, ezért is örültem volna, ha a KOMVaK miatt nem kell lemondanunk több mint 700 ezer euróról. Ha az érvényes szerződésben lefektetett feltételek lettek volna betartva, akkor most közel 1 millió euró lenne fejlesztésre. Ami a többi tételt illeti, elsősorban a lakosok életkörülményeire szeretnénk a jövő évben koncentrálni, kukatárolók, játszóterek, lakótelepek, és ehhez jönnek a járdák és az utak. Szúnyogirtásra háromszor több pénz van tervezve.”

 

(…)

 

Bővebben:

Delta: „Dinamikus második félidőt tervezek”

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!