Bár a rosszindulatú nyelvek már azt kérdik, mikor lép Andrej Danko Ivan Gašparovič útjára és mikor lesz nevetséges, nem fog az olyan könnyen menni. A parlament elnöke azt csinál, amit akar és nekünk szembesülnünk kell államalkotó ötleteivel. A szabad választási verseny radikális korlátozásával is, amellyel szigorúan szabályozná a párttagságot vagy az alapításhoz szükséges aláírásokat. (..) Az ijesztő az, hogy Danko egyáltalán nem titkolja motivációját – elhallgattatni a nem szimpatikus politikai konkurenseket. Két út létezik, hogy hogyan védekezhetünk ellene.

 

Az első, hogy megpróbáljuk elmagyarázni a parlament elnökének, hogy nem ő a hagyományosság döntőbírája, és a pártja, az SNS a maga tízezer tagjával sem volt képes egy miniszter sem választani. (..) Igaz, ne képzelegjünk arról, hogy Dankot meggyőzhetjük érvekkel, de meg lehet próbálni. Sikertelenség esetén pedig alternatív utat választhatunk.

 

A koalíció ösztönözhetné Dankot arra, hogy ne szégyenkezzen és írjon rendkívül erős törvényt, kérjen legalább 5 ezer tagot, 100 ezer aláírást az alapításnál, és mondjuk egymilliós választási kauciót. A változtatásokat az ellenzék megtámadja az alkotmánybíróságon, amely először leállítja, majd pedig törli őket.  Végül vannak szakemberek ebben a témakörben – a Smerben már sikerült keresztülvinni egy garantáltan alkotmányellenes tanúsítást a vagyon eredetéről, esetleg a biztosítók nyereségességének tiltásáról. Eljött e legjobb idő arra, hogy gyakorlatukat valami hasznosra is használják. Mert a horalky csak a kezdet.

 

 hirdetes_300x300  

HNonline.skPeter Tkačenko: Začína sa to horalkami

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!