„Amerika csak a jövőbe tekint, mostantól Amerika az első. Minden döntést ennek rendelnek alá, és az amerikaiak lesznek a legfontosabbak

 

– mondta el beiktatása után első hivatalos beszédében az új amerikai elnök. Az Egyesült Államok 45. elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy:

 

„Az amerikaiak összefognak s együtt építik újra az országot mindenki javára. Az amerikai állampolgárok nagyszerű nemzeti egységben egyesülnek január 20-án, hogy beváltsák sorsukat. Számos kihívással néznek majd szembe otthon és külföldön, de el fogják végezni a munkát.

 

 hirdetes_810x300  

„Pénteken nemcsak hatalmat ad át az egyik kormány a másiknak, hanem Washington visszaadta a hatalmat a népnek. Azt ugyanis túl sokáig tartotta magánál egy kis csoport, a politikusoknak jól ment, de ennek a kisemberek fizették meg az árát.

 

„Nem az számít, melyik párt vezeti az országot, hanem hogy a kormányt kontrollálja-e a nép. Január 20-a úgy vonul majd be a történelembe, amikor a nép vált ismét az ország vezetőjévé. Amerika az amerikaiak országa lesz

 

“Amerika az első” – ismételte el többször is az új elnök, hozzátéve, hogy két “egyszerű szabály” van: mindenki vásároljon amerikai termékeket és alkalmazzon amerikai munkaerőt. Donald Trump hangsúlyozta: minden pillanatban azon fog munkálkodni, hogy Amerika újra győztes legyen.

 

“Más országokat tettünk gazdaggá” – jelentette ki az új amerikai elnök. Hangoztatta, hogy miközben az Egyesült Államok “mások hadseregeit finanszírozta”, az országban egyik gyárat zárják be a másik után. Hozzátette, hogy ez már a múlté, új vízió fogja kormányozni az Egyesült Államokat.

 

”Az elfelejtettek többé már nem lesznek azok

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!