Végre kezdem érteni az igazság utáni kor politikájának következményeit. A mellébeszélés megengedett, tekintet nélkül arra, hogy szó szerinti hazugságról van szó. Nekem Švejna államtitkár úrtól szökött fel a vérnyomásom, aki, mint az „elhibázott” nyugdíjreform Messiása fecsegett. Írtam róla egy rövid cikket. Íme

Facebook/Ľubica Navrátilová

 

 

Először azt hallhattuk Ivan Švejna (Most-Híd) [munka-, szociális és családügyi] államtitkártól, hogy az ún.régi nyugdíjasok nyugdíja úgy módosul, hogy eltávolítják a nyugdíj kiszámításánál alkalmazott bevételhatárt  (a bevételi küszöb feletti rész nem járulhat hozzá a nyugdíj kiszámításához– a szerk. megj.).

 

 hirdetes_810x300  

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik 1988 és 2004 között mentek nyugdíjba ezt a határt Radičová miniszter-asszony még 2006-ban megszüntette, vagyis most nem volt mit eltávolítani, amit az államtitkár úr valahogy nem vett észre. (…)

 

Természetesen sok kérdés merül fel, és ezekről értesíteni kell a nyilvánosságot is még az átszámítások megkezdése előtt. Csak egy a sok közül: mikortól kerül kiszámításra az átlagos személyi bérpont? Simán csak az átlagbért veszik alapul, amelyből az eredeti nyugdíjat határozták meg, vagy a nyugdíjkorhatár előtti utolsó tíz évet v is? Mert már csak emiatt is túl alacsony nyugdíjnövekedés következhet be a 2004 előtt nyugdíjazottaknál. Meglátjuk, figyelni fogom a történéseket.

 

(…) Óvakodjunk az olyan emberektől, akik értelmetlennek tartják a fair playt. Államtitkár úr! Tud Ön egyáltalán valamit a 2004-től mostanáig megítélt nyugdíjak nagyságáról? Azt melyik szakirodalomban olvasta, hogy a reform kezdetén megítélt nyugdíjak magasabbak voltak, mint a mostaniak?

 

A reform elején megítélt nyugdíjak voltak a legalacsonyabbak és most is azok. Akkor, az ég szerelmére, miért csűri-csavarja a dolgot? Ez üres fecsegés, egy politikus pedig jobb, ha inkább százszor meggondolja, mielőtt kimond valamit. Nem várhatja azt naivan, hogy senki sem néz majd utána szavai valóságtartalmának, márpedig kijelentései a reform kezdeténél megítélt magasabb nyugdíjakról nevetségesek és megmosolyogtatóak. (…)

 

eTrend.sk, Ľubica Navrátilová: Švejnove smiešne memento

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!