Béljóslás kockázata nélkül mondom ezt : az olvasható ki, hogy egy országgal gyarapodik majd azon országok tábora, akik azt mondják majd, hogy a menekült- és migránsáradatot meg kell állítani az Unió határain kívül. Ez Olaszország.

 

Olaszország eddig más álláspontot képviselt, most új kormány van és új miniszterelnök, és úgy látom hogy ők is csatlakoznak azokhoz az országokhoz, ahova mi is tartozunk, akik azt mondják, a helyzet tarthatatlan, az irány amit eddig követett az Unió az rossz, az irány, amit Magyarország követett, az jó.

 

Tehát nem beengedni kell őket és utána megoldani a problémáikat, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van és nem szabad beengedni a problémát a területünkre. Ez azt jelenti praktikusan, hogy ha Olaszország is csatlakozik ehhez a klubhoz, a mi klubunkhoz, akkor az azt jelenti, hogy képesek lehetünk arra, hogy Líbia parti vizeinél megakadályozzuk az áthajózást és képesek leszünk arra, hogy visszavigyük a migránsokat Líbiába ahelyett, hogy beszállítanánk őket Európába.

 

 hirdetes_810x300  

Szerintem ez egy fontos változás, komoly előrelépés, jelentős esély.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!