(..)

Mert a 266 151 összegyűjtött aláírás egyrészt nagyon sok, másrészt az „olimpiai álom” megsemmisítéséhez, a tehetetlen önfeladáshoz azért kevés. Döbbenten figyeltem, ahogy a kormányzat és az olimpiai mozgalom kommunikátorai az elmúlt 5 napban úgy jutottak el a pályázat visszavonásáig, mintha csak egyenes, elágazásmentes út vezetett volna oda.

 

Nem írtam alá a Momentum íveit, azzal együtt, hogy a korrupciós aggodalmakat A-Z-ig ismerem, a buzdító érveket meghallgattam. (..) Az első kormánypárti nyilatkozatokat olvasva látom, mi most a nagyon egyszerű és kényelmes: beleállni, hogy árulás történt, vesztettek a Jók, győztek a Rosszak. Önvizsgálat nélkül csiszolni készre az ellenségképet, mocskos libsizni azokat, akik elvették tőlünk az ajándékot. Mantrázni, hogy ez meg lett volna, de hát így már soha többet.

 

 hirdetes_810x300  

Nem kéne. Mert a tény mégis csak az, hogy a hatalom és az olimpiai mozgalom lábhoz tett fegyverrel nézte végig a Momentum kampányát. Mert arról nem a „mocskos libsik” tehetnek, hogy a kormány Achilles-sarka lett a korrupció. Nem segített a reflektálatlan hazaárulózás sem. A „nemzeti egység” úgy jött létre, hogy az Olimpiai Védnöki Testületből már rég kihullottak a nem kormányközeli arcok.

(..)

Tízmilliárdokat költöttünk közpénzből a Budapest 2024 kandidálás – amúgy kétségtelenül minden ízében profi – kampányára. Elültettük a hitet az emberekben – köztük bennem is –, hogy ez akár jó is lehet nekünk. Majd egyik napról a másikra visszavontuk az egészet. És még csak nem is új világháború miatt. Mintha az elmúlt év kampánya nem is lett volna, mintha nem is lenne fontos vagy megharcolásra érdemes.

 

Valaki kérjen tőlem elnézést.

 

Heti VálaszBorbás Barna: Így gyászoljuk a budapesti olimpiát 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!