Kezdem magam furcsán érezni, de az elmúlt napokban mintha mást sem csinálnák, mint lesem Fico óhajait.

 

Tegnapelőtt arra szólította fel az embereket, hogy jelezzék. Ha korrupcióval találkoznak. Így hát OKS-es kollégáimmal, Radovan Kazdával és Juraj Petroviccsal korrupciós gyanúra figyelmeztettünk közvetlen környezetébe.

 

Ma Fico David Davisszel találkozott, aki a britek brexitért felelős minisztere. A találkozón azt mondta, hogy Szlovákia számára elfogadhatatlan, hogy Nagy-Britanniában élő szlovák állampolgárokat bármilyen módon kár érje

 

 hirdetes_810x300  

Így hát szaladtunk, és leadtuk a parlamenti iktatóba leadjuk az állampolgársági törvény módosítást, hogy állampolgáraink ne veszítsék el szlovák útlevelüket, ha felveszik mondjuk a brit állampolgárságot. Ma ugyanis Fico és Slota törvénye dilemma elé állítja őket: vagy kockáztatják, hogy idegen ország állampolgáraiként nem kapnak munkavállalási engedélyt Nagy-Britanniában, és kénytelenek lesznek tovább állni, vagy kérik a brit állampolgárságot, melynek feltételeit sokan már teljesítik, viszont ezzel elveszítik a szlovákot.

 

Tisztességes ország nem így viszonyul a saját állampolgáraihoz.

 

Ezért Peter Osuskýval, Martin Poliačikkal, Martin Klusszal, Zuzanou Zimenovával és Viera Dubacovával javasoljuk a jelenlegi jogrend megváltoztatását.

 

Zmena zákona o občianstve má pomôcť aj občanom SR pred Brexitom

 

Ondrej Dostál: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!