Menyhárt József: A mindent vagy semmit elv nem tárgyalási alap - Körkép.sk
Szemle

Menyhárt József: A mindent vagy semmit elv nem tárgyalási alap

(…)

A legtöbbször elhangzó kérdés: külön vagy együtt?

 

(…) Minden megye, sőt, azon belül minden járás eltérő képet mutat. Egyfajta országos sémát ráhúzni erre a rendszerre nem lehet és nem is szabad. A mi elsődleges célunk a magyar megyei képviselők számának maximalizálása. Ennek érdekében pedig mindenkivel tárgyalóasztalhoz ülünk, mert a megyei kompetenciák közül néhány számunkra létkérdés.

 

(…)

 

Miután a megyei elnök megválasztása egykörössé vált, célunk, hogy Nagyszombat és Nyitra megyében saját jelöltünk legyen a posztra. Közhely, de igaz: a tárgyalásnak nincs alternatívája. Mi mindenkivel úgy ülünk le, hogy készek vagyunk a kompromisszumra, de a mindent vagy semmit elv nem tárgyalási alap.

 

Az MKP egyedüli indulása esetén fennálló legjobb alternatíva ajánlatához kell viszonyítanunk a tárgyaláson kapott bármilyen ajánlatot: ha jobb, akkor el kel fogadnunk, ha rosszabb, akkor vissza kell utasítanunk. Ez alapján tárgyalunk az ellenzéki pártokkal, és ugyanez érvényes a Most-Híd esetében is. Miután két megyében saját jelöltben gondolkodunk, számunkra prioritás, hogy ne induljon még egy magyar jelölt, mert azzal nemcsak saját jelöltünk, de nemzeti közösségünk érdeke is sérülne.

 

(…)

 

Kép: MKP Hírvivő

 

MKP Hírvivő: Interjú Menyhárt Józseffel

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket