És nem csak azért, mert a csirkék betegek. Tényleg megéri nekünk az a pár cent különbség azt, hogy tönkretegyük a természetet és most már az egészségünket is?

 

A brazil hús minimum tizennégy órán keresztül repül hozzánk. Eközben jó néhány tonna repülőbenzin szennyezi a levegőt, aminek a végterméke még az üvegházhatás létrejöttét is elősegíti. Eközben pedig nem a spanyolnátha idején behozott citromról vagy az egzotikus lámahúsról van szó, hanem egy egyszerű csirkehúsról.

 

Igen, azoknak a csirkéknek a húsáról van szó, akik a régmúltban még minden szlovákiai nagymama udvarán futkostak. Igen, azokról a csirkékről van szó, amelyeket Szlovákiában mi is gond nélkül tudunk tenyészteni. Akkor meg miért van szükség a behozatalra?

 

 hirdetes_300x300  

Ezt a kérdést már csak azért is méltányos feltenni, mivel napjainkban az asztalunkhoz vezető utat a szalmonellával fertőzött brazíliai csirkék is megtalálták. Mivel a brazil csirkehús olcsónak számít, ezért az iskolai étkezdék, a kórházak és az időseknek fenntartott otthonok elsőként ezt a húst választják.

 

Tényleg megéri nekünk az a pár cent különbség azt, hogy tönkretegyük a természetet és most már a társadalom leggyengébb tagjainak egészségét is?

 

A fent feltett kérdésekre az egyetlen értelmes válasz az lenne, hogy betiltsák a Szlovákiába érkező összes csirkehús behozatalát, attól függetlenül, honnan is érkezik a hús.

(…)

 

Aktuality.sk, Zolo Mikeš: Dovážať na Slovensko kuracie mäso z Brazílie je choré

Nyitókép: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!