Ez az ügy minden más országban hatalmas felhajtást keltene, a médiumok főoldalon számolnának be róla és naponta nyújtanának új információkat. Két exminiszter korrupció miatt. Euromilliókat adtak át pártvezetőjüknek  közös cégeken keresztül.

 

Nemrég pedig egy korábbi állami hivatalnok úgy döntött, hogy tanúskodik arról, hogyan is történt ez pontosan. Ha semmi tisztességtelen nem történik, akkor az SNS két exminisztere, Marian Janušek és Igor Štefanov rács mögé kerül. És nem egy évre. Az egyiket húsz, a másikat tizenkét év letöltendő fenyegeti.

 

De nem csak őket. Évekig rács mögé kerülhet a minisztérium két hivatalnoka, akik teljesítették utasításaikat, valamint egy közbeszerzésekért felelős szakember is. Ha ezt megéljük, akkor ez intő jel lesz mindegyik hivatalnoknak. (..)

(..)

 hirdetes_300x300  

Kis lépés a korrupció ellen

 

Az ügy tíz éves halasztása után minden bizonnyal Slota már olyan érdektelenné vált  az államapparátus szemében, hogy az ügyből a „fehér lovaival” együtt példamutató esetet csináltak az állami korrupcióellenes harc terén.

 

Mondjuk ki nyíltan, hogy a „más vagyonával való visszaélés”, „közbeszerzési csalás” , vagy a „hivatali jogkörökkel való visszaélés”, amelyekkel a főügyész vádaskodik, néhány egykori és jelenlegi miniszterre is vonatkozik.

(..)

Viszont ez minden téren előrelépés. Egy kis lépés a korrupció elleni küzdelemben, de nagy lépés Szlovákiának. Most már egy hivatalnok, ügyintéző, de még miniszter sem gondolhatja azt, hogy ha biztos háttere van, akkor akár lapáttal is lophatja a pénzt, örökre büntetlen marad. Isten malomkerekei lassan őrölnek, de lassan rájuk is sor kerül. Egyik hazugságnak sincs akkora lába, hogy elég messzire jusson.

 

Aktuality.sk – Komentár Petra Kremského: Veľký krok pre Slovensko – ministri pôjdu do basy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!