Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Szemle

Vörös Péter: Bennünket ne okítsanak Budapesten kormánykörökben a megmaradás politikájáról

Én is figyelmesen néztem és hallgattam a tárgyalások után a sajtótájékoztatót. (…) Röviden el szeretném mondani a véleményünket, hogy mi a feltétele, illetve milyen politikára van szükség ahhoz, hogy a szlovákiai magyarok megmaradjanak. Először is magyarul gondolkodó képviselőkre a szlovák parlamentben, magyarul gondolkodó kormánytagokra a szlovák kormányban és magyarul gondolkodó államigazgatási szakemberekre az állami hivatalokban.

 

Másodszor, olyan politikai pártra van szükségünk, amelynek van érdekérvényesítő képessége. Mert ugye ahhoz, hogy a nemzetpolitika terén az itt élő magyarok érdekében bármit is tudjunk tenni, stratégiai szövetségesekre van szükségünk a szlovák politikusok, a szlovák pártok, és talán ami számunkra a legfontosabb, a szlovák kormány részéről.

 

Harmadsorban pedig olyan politikusokra van szükségünk, akik minden egyes kérdést, amely a megmaradásunk elengedhetetlen feltételei, legyen az oktatásügyi, kulturális, vagy nyelvi kérdés, azt bátran a szlovák kormány asztalára meri tenni és azt okosan tudja képviselni úgy, hogy azt a szlovák kormányban és a szlovák parlamentben meg is szavazzák, azaz jóváhagyják.

 

Úgy gondolom, hogy minden más út a bezárkózáshoz vagy a beolvasáshoz vezet, márpedig mi egyiket sem akarjuk járni.

 

A Híd párt a megmaradás politikájának az útját választotta, és nekünk nincs szükségünk arra, hogy Budapesten kormánykörökben arra okítsanak bennünket, hogy miről szól a megmaradás politikája.

 

 

Pátria rádió – Vörös Péter nyilatkozata

 

Háttér: https://www.korkep.sk/cikkek/politika/2017/04/11/budapesten-targyalt-a-fidesz-es-az-mkp-partvezetese

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2017. ápr. 13. 16:09

Okitani az urat?Nincs az az ember,aki megtudja csinálni! Ön már kioktatta magát,mikor beállt nemzetárulónak.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket