A korábban még élesben be nem vetett, legnagyobb konvenciós fegyver, a MOAB használata Afganisztánban az ISIS terroristái ellen nem volt véletlen. Mindössze egy nappal az Afganisztánról szóló konferencia előtt történt. És főleg, csak két nappal a legnagyobb észak-koreai ünnep, a Nap ünnepe előtt.

 

Szombaton ünnepli Észak-Korea megalapítójának, a jelenlegi elnök apjának születésének érfordulóját. Ezen az ünnepen már nem egyszer demonstrálta nukleáris erejét. (…)

 

Az USA azonban azzal fenyegetőzött, hogy megelőző csapást mér Észak-Koreára, ha az valóban nukleáris tesztet fontolgatná. [Amerikának] megvan erre a lehetősége. A térségben két hadihajója is van, amely Tomahowk-rakétákkal rendelkezik, az [amerikai] bombázók Gaum szigetén szintén bevethetőek és [a csapásmérő egységhez] hamarosan csatlakozik a Carl Vinson repülőgép-hordozó.

 

 hirdetes_810x300  

Észak Korea azonban azzal fenyegetőzött, hogy egy esetleges megelőző csapást nukleáris csapással torolna meg amerikai célpontok ellen. Ezért áll készültségben Kína is, aki 150 ezer katonát állomásoztat Észak-Korea határánál.

 

Ráadásul Kína hosszú idő után először szavazott Oroszországgal ellentétesen az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szíriával kapcsolatban. Úgy tűnk, hogy az amerikai és kínai elnök közti telefonbeszélgetések meghozzák gyümölcsüket. Mindez azonban Észak-Korea – és Ázsia stabilitása – számára nem feltétlenül végződik jól.

 

Ez az egyik oka, hogy ezen a héten az arany érfolyama negyedéves csúcsot döntött a dollár árfolyamával szemben.

 

Aktuality.sk, Komentár Ronalda Ižipa: Americký militarizmus je na vzostupe

Nyitókép: thetruthseeker.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!