Facebook-oldalán rontott főleg nekem az MKP európai parlamenti képviselője. Irományával lesüllyedt a karaktergyilkosok alvilágába, akik féligazságokkal és hazugságokkal igyekeznek azonnal taccsra tenni a hozzájuk képest másként gondolkodókat.

 

Csáky Pál eddigi politikai pályafutása során többször bevetette ezeket a hitvány eszközöket. Sosem tudott ugyan felpakaszkodni a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom élére, de aztán sokféle ármánykodással az MKP elnöke lett. Dölyfös ténykedésének idején került ki ez a párt a pozsonyi parlamentből. Ő viszont tovább csörtetett. A brüsszeli posztot célozta meg, és kampányában nemtelen módszertől sem riadt vissza.(…)

 

Nem vagyok elfogult, azt is figyelemmel kísérem, hogy Brüsszelben nem tétlenkedik, hanem munkálkodik nemzeti közösségünk érdekében. Ám  azt nehezen tűri, és máris áskálódik, amikor kiderül, hogy Nagy József is  ugyanezt teszi. Pedig az MKP és a Híd egyaránt az Európai Néppárt tagja, ami tény, habár egyesek nem tudják ezt a varangyos békát  lenyelni. Ideje lenneezért is higgadt és tárgyilagos érdemi, szakmai  vitát  folytatni arról, vajon  önfeladó-e a pártoknak nem gazsulázó értelmiségi, aki nem áll be a hozsannázók közé? A Híd pedig valóban az asszimilációt vagy a magyar- szlovák megbékélést, együttműködést szolgálja-e. Az utóbbi  ugyebár Orbán Viktor szívügye is.

 

 hirdetes_810x300  

Folytathanám annak a közmondásnak az idézésével, miszerint Ki mint él, úgy ítél. Csak ezen a tévúton juthatott el velem kapcsolatban olyan gyanúsításokig, amelyekkel azt igyekszik bizonygatni, hogy zsarolható vagyok, Uram bocsá, ama bizonyos állatorvosi ló szerepében tetszelgem, netán a Híd fizetett le, vagy valamiféle haszot húztam az Új Szó privatizálásából, esetleg volt vagy jelenlegi titkosügynökök  sanyargatnak. Képviselő úr, egyszer mindenki szembenéz önmagával, cselekedeteivel. Kollégáimmal, barátaimmal együtt 1989 végén tettük meg a dokumentumértékű Cselekvési platformban.

 

Olvasóinknak megvallottuk jórészt dicstelen tevékenységünket. Megfogadtuk, hogy már sosem fogunk valamilyen  pártot kiszolgálni, egyetlen célunk a szlovákiai magyarság szolgálata. Az Új Szó máig nem tért le erről az önként választott útról. (…)

 

Jómagam pedig különböző szerkesztőségekben, újabban már csak nyugdíjas státusban, autonóm újságíróként fejtem ki a nyilván szubjektív és tévedhetetlennek sosem hitt  véleményemet. Minden párttól és politikustól megfelelő távolságot tartva, ami a  kilókra megvásárolt  bértollnokok, de még Csáky Pál számára is alighanem felfoghatatlan.

 

Csáky irományából teljes joggal szemezgetett a Körkép.sk. Amit viszont a Somorja.sk portál művelt, az aljasság. Teljes terjedelemben közölte a képviselő úr véleményét, amelyet azonban farizeusi módon méltatlan illusztrációval spékelt meg. Ez a honlap keresztény értékrendet hirdet, napi Evangéliumot közöl, amelyet ugyanott a szerkesztő vagy a szerkesztőség primitív megoldással hazudtolt meg.

 

Somorja.sk, Válasz Csáky Pálnak

Nyitókép: ujszo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!