A Híd konkrét javaslatokat dolgoz ki, amelyek alapján több mint 2 millió szlovákiai havi nettó bére emelkedhet a jelenlegi fizetésükhöz képest.

 

„A Híd tisztában van azzal, hogy mindenekelőtt az embereknek kell érezniük Szlovákia gazdasági eredményeinek javulását. Ezért előkészítettünk két konkrét intézkedést, amelynek célja, hogy minden dolgozó megérezze a javulást a saját pénztárcáján”

 

– jelentette ki a Híd mai napon tartott sajtótájékoztatóján Bugár Béla, a párt elnöke.

 

A Híd első javaslata a jövedelem nem adóköteles részének növelése. Ez jelenleg 3803 eurót tesz ki évente. A múltban ez az összeg jelentette azt is, hogy a minimálbérben részesülő munkavállalók ebből a bérből nem fizettek adót.

 hirdetes_300x300  

 

„Most, hogy a minimálbér emelkedett és 435 eurót tesz ki, a minimálbérért dolgozó alkalmazott évente 160 eurónyi adót fizet az államnak. Diskurzusra bocsátjuk a javaslatot, hogy a nem adóköteles rész szintje 4650 euróra emelkedjen. Ezáltal a nettó jövedelem évente 160 euróval emelkedne, nem csupán azok számára, akik minimálbérért dolgoznak, hanem szinte mindegyik egyéb alkalmazott számára is”

 

– részletezte a javaslatot Bugár Béla, valamint megjegyezte, hogy több mint 2 millió szlovákiait érintene – az alkalmazottakat és vállalkozókat is.

 

A második javaslat a nyugdíjasokat érinti.

 

„Mint tudják, sok nyugdíjas dolgozni kényszerül a szociális helyzete javításának érdekében. A jelenlegi helyzetben ha munkavégzési szerződéssel (dohoda) dolgoznak, az így megkeresett pénzből fizetniük kell az államnak a járulékokat, annak ellenére, hogy az államtól már nyugdíjat kapnak”

 

– mondta Bugár. A híd javasolja, hogy a nyugdíjasokat a munkavégzési szerződéssel való foglalkoztatottság esetén mentsék fel a havi 200 eurós járulékfizetési kötelezettség alól, mint például a diákok esetében.

 

„Ezáltal javulna a financiális helyzetük és nem kell feleslegesen fizetniük az államnak a járulékokat. Ez jelentős mértékben segítene a korengedményes nyugdíjasoknak, akik jelenleg munkavégzési szerződéssel egy eurót sem kereshetnek”

 

– konkretizálta a javaslatot Bugár.

 

(…)

 

most-hid.sk – Híd: Kétmillió alkalmazott nettó fizetése emelkedhet

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!