Az Egyszerű Emberek elnökére sosem szavaztam, nem is fogok, bár sok hasznos dolgot csinál. Ezeket azonban gyakran önmaga árnyéka fedi el. Mint ahogy most is.

 

Hétfőn olvastam, hogy Igor Matovičot képviselőt megfélemlítették. Nem lepett meg a dolog, olyan országban élünk, ahol a módszerek megválogatásánál nem túl szívbajosak. Ebben minden, józan ítélőképességű embernek ki kell állnia Matovič mellett. Pisztolygolyót kapni borítékban és az utcán vonattal fenyegetőzni elképesztő dolog. Ami ezt illeti, szolidárisan mondhatom: Én vagyok Matovič.

 

Csakhogy Igor Matovič rögtön hozzá is tette, hogy azt a névtelen férfit (aki megfenyegette) a parlament elnöke bízta meg. Bizonyíték? Nincs. Hát jó, biztos valaki más a koalícióból. Bizonyíték? Nincs. Így vagy úgy, ez már sok, és Matovič nem jár be a parlamentbe, mert ezzel az érzéssel képtelen rá.

 hirdetes_810x300  

 

Kedden azonban már minden más volt. A levélben, amit Matovič a parlamentnek címzett, az ülésektől való távolmaradása okaként nem a testi épségre vonatkozó fenyegetést jelölte meg, hanem „csak” a parlament elnökének nem demokratikus praktikáit.

 

A közvélemény ilyetén manipulálását károsnak tartom. (…)

 

Mikor František Gaulieder életét vesztette a vonat alatt, Igor Matovič rögtön tudta, hogy politikai gyilkosság történt. Talán az volt, talán nem. Bizonyíték? Nincs. Mikor a kormányfő törvényt sértve mutogatta Matovič adóbevallását, Matovič bejelentette, hogy Ficonak millió vannak elrejtve adóparadicsomokban. Bizonyíték? Nincs. Mikor a koalíció törvényellenesen használ fel információkat Matovič egészségi állapotáról, az félelmetes. De mikor kirobbant Danko kapitányi rangjának botránya, Matovič Dankoról úgy írt, mint lexaurinról”. (…)

 

Az, amit Igor Matovič tesz és amilyen eszközöket használ, Szlovákia jövője és egy megfelelőbb kormánykoalíció létrejötte szempontjából nagyon káros. (…)

 

.tyzdens.k, Štefan Hríb: Problém Igora Matoviča

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!