Sajnálatos, de nagy valószínűséggel semmiben sem fog változni a sokadik, ezúttal manchesteri terrortámadás után sem az Európai Unió bevándorláspolitikája. A gonosz merénylet egyáltalán nem azt bizonyítja számukra, hogy szigorítani kellene az álmenekültekkel szembeni fellépésen. Hanem éppen az ellenkezőjét: még tágabbra kell nyitni a kapukat a vendégjoggal sokszorosan visszaélők előtt.

 

(…)

Mi lesz a menetrend? A szokásos. Pár napig arról beszélnek az EU-vezetők, mennyire sokkolta őket az újabb embertelen akció, s Avramopulosz görög bevándorlásügyi uniós biztos sem fog egy rövid ideig arról dörgedezni, hogy a kötelező betelepítési kvótát minden tagállamnak teljesítenie kell. Aztán minden visszarendeződik a régi kerékvágásba. Ismét beindul a verkli az állítólagos menekültek szolidaritási alapú befogadásáról.

 

(…) Feleslegesen teszik fel azt a kérdést politikusok, szakértők, hogy mikor ébrednek már fel Európa vezetői. Nem térhetnek észre, amikor az ő szempontjukból az az észszerű, ami most zajlik. Az ő bigott internacionalista szemléletük értelmében a terrorizmus szétrobbanthatja a nemzetállamokat, mivel azt lehet majd mondani: lám, nem tudják megvédeni a lakosságot. Ezzel arra is feleletet kaphatunk, miért nincs közös megoldás a migráció ellen. Mivel szerintük maga a migráció a megoldás.

 hirdetes_300x300  

 

Nem is kell messzire menni, elegendő, ha megnézzük azt az állásfoglalást, amelyet április 5-én fogadott el az Európai Parlament a menekült- és migránsáramlatok kezeléséről. Azt követeli: tessék mindenkit beengedni. A Magyarországot a 7. cikkellyel fenyegető május 17-i határozat továbblép: így jár, aki a migráció útjába áll.

(…)

 

magyaridok.huMegyeri Dávid: Brüsszel kómába esett
kép: snopes.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!