Sigmar Gabriel német külügyminiszter szerint Donald Trump amerikai elnök politikája gyengíti a Nyugatot, ezért fel kell lépni ellene. Úgy fogalmazott: „bűntárssá” válik, aki nem lép fel Donald Trump politikájával szemben.

 

(…) A világ legfejlettebb országait összefogó G7 csoport vezetőinek találkozója nem csak egy rosszul sikerült csúcsértekezlet volt, a történtek „sajnos az erőviszonyok átalakulását” és azt mutatják, hogy az Egyesült Államok az elnök tevékenysége miatt „kihull a fontos nemzetek sorából”. Így a Nyugat „kisebb”, vagy „legalábbis gyengébb”, mint a Donald Trump előtti időkben – mondta Sigmar Gabriel.

 

Az új washingtoni vezetés „rövidlátó politikája ellentétes az Európai Unió érdekeivel”, mert felerősíti a menekültek Európa felé irányuló  áramlatát, aki a klímavédelmi politika akadályozásával felgyorsítja a globális éghajlatváltozást, egyre több fegyvert értékesít válságövezetekben és felszítja a vallások között konfliktusokat – jelentette ki a német diplomácia vezetője. Washington elszigetelődési politikája, az „új amerikai izolacionizmus” csak tovább súlyosbítja a gondokat és elfordulást jelent a „nyugati politikai konszenzustól” – tette hozzá Sigmar Gabriel.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

MTI

Nyitókép: Business Insider

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!