A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig „a Soros-féle maffiaszerű hálózat” és annak – civilnek nem nevezhető – „ügynökszerű szervezetei”, amelyek Soros György céljainak érvényesítéséért dolgoznak. 

 

A miniszterelnök ezért is ragaszkodik ahhoz, hogy a parlament döntsön ezeknek a szervezeteknek az átláthatóvá tételéről, a magyaroknak ugyanis joguk van tudni, kik mit és miért képviselnek. Mint mondta, Soros György magyarországi támogatói is végre akarják hajtani a „pénzügyi spekuláns” programját, a migránsok beengedését.

 

Magyarország ma akadályt jelent Soros György tervének végrehajtásához, aki azért nem tud egymillió migránst hozni Európába, mert a határokat megvédő magyar kormány „nem engedi”. A magyar származású amerikai üzletember minapi – maffiaállamot emlegető – brüsszeli szavait Orbán Viktor sértőnek nevezte, hadüzenetként értékelte. Soros György ugyanis „ha törik, ha szakad” érvényt akar szerezni az elgondolásainak – mondta.

(…)

 hirdetes_810x300  

A múlt heti NATO-csúcsról szólva Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy a NATO-ban „erősebbek a pozícióink, mint egy EU-csúcson”, mert például a bevándorlás kérdésében az Egyesült Államok és a közép-európai országok egy oldalon állnak. A miniszterelnök megerősítette: Magyarország várhatóan 2023-24-re eléri azt a szintet, hogy a GDP 2 százalékát költi biztonsági kiadásokra.

 

„Sokkhatás alatt vagyok” – kommentálta a kormányfő Donald Trump amerikai elnök bejelentését arról, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből.Elmondta: Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság, veszélyes dolog, és mivel globális természetű, ezért a vele szembeni fellépés is globális szintű cselekvést igényel.

 

 „Ez ellentétes mindazzal, amit az amerikai elnök döntött” – tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint Donald Trump elhatározásának következményein még „gondolkodni” kell.

(…)

A jogállamiságot a kohéziós pénzekkel összekötő német tervre Orbán Viktor úgy reagált: nem hiszi, hogy ezt komolyan gondolták, mert a legfontosabb európai érték a megkötött szerződések betartása, márpedig a migránsválság azért következett be, mert a németek nem tartották be. Így „ha össze akarjuk kötni a pénzügyi támogatásokat az európai értékekkel, annak ma a legnagyobb vesztese Németország lenne” – jelentette ki.

 

Hirado.hu – Orbán: Soros hálózata maffiaszerű

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!