Nigel Farage brit EP-képviselő, az euroszkeptikus UKIP korábbi vezetője a Magyar Időknek adott interjút. 

(…)

Valóban látja a lehetőségét annak, hogy Magyarország az Egyesült Királyság nyomdokaiba lép, és otthagyja az uniót?
– Megismétlem: ki kellene lépniük, ha szuverén állam akarnak lenni.

 

– Miért érné meg a távozás egy hazánkhoz hasonló, kis országnak?
– Egyértelmű, hogy hatalmas előnyöket jelentene. Gondoljon csak bele: ezentúl maguk alkothatnák a törvényeiket, maguk rendelkezhetnének a külkapcsolataikról, vagy teljes ellenőrzést gyakorolhatnának a határaik felett. A kérdés lényege az identitás, hogy egy ország mennyire ragaszkodik az értékeihez és a kultúrájához.

 

 hirdetes_300x300  

– Brüsszel épp a tömeges bevándorlás kezelése és az elutasított kvótarendszer miatt bírálja hazánkat. Magyarországot sokáig kötelezettségszegési eljárással fenyegették, most pedig elkezdődött a folyamat. Mit gondol erről?
– Ők a főnökök, persze hogy eljárással fenyegetnek. Az egész gépezetet a németek irányítják. Ne legyen kétsége afelől, hogy a végén Brüsszel fog nyerni. Azt hiszem, újra el kell mondanom: nem lehetnek demokratikus és független ország, amíg az Európai Unió tagjai. Szerencsére a britek helyzete mára megváltozott, mi a kilépés mellett döntöttünk. Önök viszont feladták a függetlenséget. Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben. (…)

 

– Rendkívül magabiztos az uniós kilépés előnyeit illetően, pedig a brexit lassan káoszba torkollik. Hogy lehetne követendő példa London?
– Mindig nehéz otthagyni a börtönt. Sosem mondtuk, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen pénzügyileg egy egész politikai osztály érdekelt az uniós tagságunkban. De sikerülni fog, ki fogunk lépni.

(…)

 

Magyar IdőkNigel Farage-interjú
kép: Daily Mail

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!