Az Aktuality.sk portálnak sikerült kiderítenie, hogy Kočner ügyénél két érdekkör esett egymásnak a rendőrségen belül. Az egyik ki akarta vizsgálni a milliós áfacsalásokat. Kočner fiktív hoteljeinek fiktív üzleteiről lehetett szó, amelyek során az állam milliókat vesztett. A másik csoport védeni akarta Kočnert olyan „megállapításokkal”, amik nem egyeztek a tényekkel.

 

Kočner hoteljeinek ügye végül  Štefan Jombík nyomozó  elé került, aki a vállalkozó egyéb ügyeit is vizsgálta. Mindegyiket Kočner érdekeinek megfelelően. Ezzel is hasonló történt. Jombík beidézte Kočnert (mint tanút), elfogadta verzióját és leállította a nyomozást. Az ügy a kukában végezte.

 

Amit nem tett meg a nyomozó, azt elvégezte az Aktuality.sk oknyomozó csoportja. Kiderítette, hogy a nyomozó megállapításai nem helytállóak. Kočner érdekelt volt azokban a máltai cégekben, amelyekben az eurómilliók landoltak. (…)

 

 hirdetes_810x300  

A kérdés az, hogy a vizsgálótiszt miért vette védelmébe Kočnert. Nem egy, hanem több esetben is. Az Aktuality.sk megállapításai újabb gyanúra adnak okot – lehet, hogy a vállalkozónak befolyása van a büntetőeljárásokra és azok kimeneteleire. (…) A belügyminiszternek ki kellene takarítania a rendőrséget. Természetesen majd csak akkor, ha már nem Robert Kaliňáknak fogják hívni.

(…)

 

Aktuality.sk – Týždeň v kocke Daga Daniša: Prečo polícia chráni Kočnera

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!