Azt is írjátok meg!

 

Új nevet kapott a csapatom stadionja. Nem, nem Tóth László Stadion lett pl. hanem valami más. De hát a pénz beszél, a kutya… A kutya az meg szanaszét sz@rik, a gazdi dolga összeszedni a maradékot utána.
Nem lenne ez önmagában olyan nagy durranás, ha az ember fia, nem olvasna utána, milyen véleményt vált ki ez egyes emberekből. Most nem a kutyasz@rra gondoltam, hanem arra a kis szárnyas rovarra ypszilon nélkül, amely szétrágja a ruhádat a szekrényben, ha nem vagy elég körültekintő.


Már nem lepődök meg, hogy lett ember az embernek farkasa, vagy magyar a magyarnak ellensége, mégsem tudok szó nélkül elmenni a történet felett.


Hogy pár évtized alatt az anyaországi liberálbolsevik politika, hogy ültette a köztudatba a külhoni magyarok felé irányuló irigységet, útálatot.


„Miért oda megy a pénz, itthon is volna helye” – demagóg duma. Még szolíd kivitelben.

 hirdetes_810x300  


Hogy lett gazdasági kérdés a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi vagy a délvidéki magyar.


Idestova száz évvel trianon után.


Azt is írjátok meg, kedves ballib’ firkászok.


Még azt is írjátok meg, hogy mondtatok le rólunk 2004 decemberében. Pedig elhihetitek, nem futottunk volna eszeveszettül a Duna mögé egy kis apróért. Csak szépen mutatott volna az az útlevél a nappali vitrinjében. Csak kivittem volna nagyapám sírjához, hogy lássa nem volt hiábavaló kitűzni a magyar zászlót szülőfaluja templomtornyára. Aztán bujdosni a szervek elől, mert akkor már az tilos volt.


Azt is írjátok meg kedves ballib’ firkászok, hogy politikusaitok, érezzék a törődést.


Azt is írjátok meg miért barátabb a buznyák mint mi és miért értékesebb a hódító ázsiai meg afrikai horda, mint a külhoni saját véretek?!


Azt is írjátok le, hogy sikerült elérni pár évtized alatt, hogy inkább legyek k***a magyar itt a Felvidéken, mint odaát hülye tót.


Azt is írjátok meg, hogy árulok vagytok a szememben!

 

Kép: fcdac.sk

 

Bögi Róbert: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!