„Mi történt volna, ha 1956-ban a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár azt mondják, hogy a magyarok nem tartoznak ide kulturálisan, ezek az emberek elfogadhatatlan módon megváltoztatnák a kultúránkat?” – tette fel ön a kérdést.

 

Akkor a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár nem mondott volna igazat. Hogy hazudtak volna, vagy csak tudatlanságukról adtak volna tanúbizonyságot, nem tudom, mert szerencsére nem így történt. Azt sem tudom persze, hogy ön, biztos úr, valóban nincs tisztában két európai nemzet közötti kulturális eltérés mértékével és valóban nem látja a mai bevándorlók és az euró­paiak között gondolkodásbeli, kulturális, vallási eltérések nagyságát, vagy tudatosan mossa össze egymással ezt a két dolgot. Szögezzük le, a mi régiónk országainak kultúráját ugyanabból a szövetből szőtték, mint az önökét, ha mások is a minták és a színek az egyik helyen, mint a másikon.

 

Az 1956-os magyar menekülést több okból nem lehet összekeverni a mai migrációval. Nem voltak köztük álmenekültek, akik a befogadó országot akarták volna tönkre tenni, félelembe kergetni.

 

 hirdetes_810x300  

(,,,)

 

Ön büszke arra, hogy az akkori Nyugat befogadta a menekülteket. Helyes, részünkről is köszönet ezért. Ne feledjük azonban, hogy mintegy kétszázezer emberről volt szó, ami meg sem közelíti a mai érkezők számát.

 

(…)

 

Most is önök élvezik, hogy megállítottuk a balkáni úton a bevándorlást, hogy megtartjuk a határ őrizetére és átlépésére vonatkozó előírásokat, mégpedig úgy, hogy közben állandó hátbatámadásoknak vagyunk kitéve ezért. És még önök beszélnek európai szolidaritásról?

 

Timmermans biztos. Kép: magyaridok.hu

 

Magyar IdőkSurján László: Felelet Timmermans biztos úrnak

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!