Nem hivatalos fórumokon egyre többet beszélnek itt Strasbourgban is de Brüsszelben is a kétsebességes Európáról. Általános vélemény az, hogy a német választások után Németország és valószínűleg Franciaország együtt előjönnek egy újabb javaslattal.

 

Többen próbálják már most véleményezni azt, hogy mi lehet ennek a javaslatnak a tartalma, szeretnék figyelmeztetni arra, hogy sokkal többről van szó, mint az eurozóna jelenlegi működésének lemásolásáról más területeken, hiszen éppen az eurozóna területén a németek közös pénzügyminisztert akarnak az eurozóna részére.

 

Sokkal egyértelműbb keményebb együttműködés, a föderáció irányába való elmozdulás a mageurópa részéről. A magam részéről azt tudom mondani, hogy okosabb és jobb bent maradni akár kis, jelentéktelen országként is egy fontosabb csoportosulás kellős közepén, mintsem kisodródni egy másodrangú Európa akár fontos országává.

 

 hirdetes_300x300  

Ebben az irányban kellene gondolkodnunk mindannyiunknak, fel kellene készülni arra, hogy mi az amit szeretnénk és mi az, ami várható, látható, hogy a német gazdaságot, a franciákat, az olaszokat, a spanyolokat – tehát a nagy nemzeteket – a nagy globális kihívások érdeklik és Európa csak akkor tud ezekre hatékony választ adni, ha hatékony együttműködést tud megvalósítani. Ebbe az irányba kell majd valószínűleg továbblépnünk.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!