Az SNS jelképében egy sas látható széttárt szárnyakkal. A szlovák nemzet és Szlovákia védelmét kellene szimbolizálnia. A logóban 1994-ben jelent meg, amikor a nemzetiek vezetője Ján Slota lett. És innentől vált tragikomikussá.

 

„A sajátunkat nem adjuk – az idegenből nem kérünk.” Mondták akkor az SNS képviselői és a nemzet nagy része hitt is nekik. Az önálló Szlovákia első éveiben (és röviddel a megalakulása előtti időkben is) mindenhonnan lehetett hallani nacionalista kijelentéseket. Működtek. (…)

 

Az SNS politikájáról a 90-es évekbeli reinkarnációjuk során sok mindent le lehet írni, de nem sokat a nemzet és haza iránti szolgálatról – amelyen a párt marketingje alapszik. (…) Ján Slota egyik szimbóluma a vad privatizációnak és annak a kormányzásnak, ami mérföldekre van a demokratikus alapoktól.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Miközben az SNS jelenlegi elnöke, Andrej Danko komolyan gondolja, hogy más SNS-t akar mint Slotáé volt, lelkiismeretesnek kellene lennie és cselekednie. Peter Plavčan oktatásügyi miniszter uniós támogatások szétosztásával kapcsolatos botránya újra árnyékot vet a nemzetiek politikájára. A szlovákiai egyetemek nem kaptak pénzt tudományra, inkább gyanús cégek örülnek a kutatási támogatásnak.

 

Az SNS korrupciós pártként van megbélyegezve, ezért a tagjai elgondolkodhatnának azon, hogy lecserélik a madarat címerükben. A sas helyet nyugodtan lehetne ott egy szarka – széttárt szárnyakkal.

 

 

aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: SNS by už mala zmeniť vtáka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!