Napjaink kulcskérdése nem az, ki lop ebben az országban, hanem hogy mindez miért nem zavarja az embereket annyira, hogy a politikusokkal rendesen leszámoljanak.

 

Az, hogy a Smer továbbra is 27 százalékon van, hogy az SNS szintén bejutna a parlamentben, a Most-Híd pedig ha nehezen is, de vélhetően szintén becsúszna, arról tanúskodik, hogy a lebutított társadalomnak már teljesen mindegy, hogy ez a kormánykoalíció egyenes adásban nyúzza le teljesen a bőrt róluk, meglopja és még hazudik is nekik.

 

Amikor kollégám, Martin Mojžiš megírta remek cikkét arról, hogy Plavčan je génius, jót szórakoztam azon, ahogyan ezt az embert sikerült jellemeznie. Mindenkinek ajánlom elolvasni.

 

 hirdetes_300x300  

A valóság azonban sokkal félelmetesebb, és ma már nem elég leírni a rablásait ennek a minisztériumi pojácának, akiről kiderült, hogy egy olyan hivatalnok, aki bármilyen gazemberséget hajlandó megvalósítani abból, amit főnöke kigondol. A főnöke pedig a parlament elnöke, aki nap mint nap magvas gondolataival fáraszt bennünket. Ugyanakkor az is nyilvánvalóvá vált, hogy Danko nemzeti maszkja mögött Slota klónja lakozik.

 

A kulcskérdés az, hogy az apátia, csalódás, passzivitás, hogy nyilvánosan is megnyilvánuljunk, három év múlva majd a választási részvételben is megmutatkozik-e.

 

Tény az is, hogy csaknem fél milliárd euró elherdálását saját passzivitásával a kormányfő is fedezi, Bugár Béla pedig úgy viselkedik, mint aki nem tud szlovákul és újságot sem olvas, televíziót sem néz.

(…)

 

Robert Fico, Andrej Danko, Bugár Béla. Kép: DenníkN

 

.týždeň.skEugen Korda: Rútime sa do pekla, priatelia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!