Andrej Danko „programpontokat” kezdett megfogalmazni, amelyekért cserébe az SNS a koalícióban marad. Ezek olyanok, mintha összekeverték volna Danko populizmusát a szponzorok (illetve a közeli vállalkozók a párt hátteréből) követeléseivel. 

 

Danko egyik fő prioritása a tizenharmadik fizetésről szóló törvény. Mindenkit érint, aki munkáltatónak dolgozik legalább egy évet. Danko már márciusban felhozta a témát, az SNS pedig kampányt indított, amiben az intézkedést a szociális program pilléreként ígérték meg.

 

Ez a furcsa ötlet abban az időben jött Dankonak, amikor pártjának választási preferenciái 10 százalék alá kezdtek esni. Nem segített. Az SNS nem tudta keresztülvinni a témát a koalíciós partnereken, most újra megpróbálják – kalapáccsal a kezükben.

 

 hirdetes_300x300  

A cégek megnövekedett költségeit az SNS adócsökkentéssel szeretné kompenzálni, ezzel a követeléssel akarnak majd előhozakodni a pénteki koalíciós tanácson. (…) Az SNS másik „prioritása” a fürdő ágazat támogatása lehet. Danko ezt is szeretné elvi feltételként az asztalra rakni. Áfacsökkentésről lehet szó a turizmuson belül, valamint utazási és üdülési csekkekről az embereknek, melyeket közforrásokból fizetnének.

(…)

 

Az SNS egyik legfontosabb háttérembere Anton Siekel vállalkozó. Több média is – Kmotrík (TA3) és Kvietik (Slavia Capital) vállalkozókkal együtt –  Danko csapatának támogatójaként tartja őt számon. Siekel az Istrokapital pénzügyi csoport társalapítója és – micsoda véletlen – több hotel és a Gyűgyi Gyógyfürdő tulajdonosa.

 

(…) Danko programfeltételei lehet, hogy kaotikusan és furán néznek ki, de megvan a logikája. Az SNS elnöke és üzleti partnerei azért léptek be a koalícióba, hogy megerősödjenek. Mivel ezidáig az ellenkezője történt, úgy döntöttek, hogy megjavítják a koalíciót.

 

Aktuality.sk – Komentár Daga Daniša: Za Dankovymi požiadavkami cítiť sponzorov

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!