(…)

 

Meglepte, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség nem menesztette a vereség után?

 

 

A közös célunkon az andorrai vereség sem változtatott, továbbra is a magyar futball fejlesztéséért dolgozunk. Csányi elnök úr és az elnökség bízik bennem, amit nagyon köszönök nekik. Én meg akarom hálálni a bizalmat. A múltban történteket el kell fogadnunk, azon már nem tudunk változtatni. A jövőre kell koncentrálnunk, mert nem lenne jó, ha egy rosszul sikerült meccs miatt mindent eldobnánk, amit eddig felépítettünk.

 hirdetes_300x300  

 

Európai kupacsapatainkból hárman már búcsúztak, vagyis a nemzetközi tapasztalatszerzés legfőképp most is a válogatottra hárul. A Videoton viszont még versenyben van, nagyon szorítok nekik, hogy bejussanak a csoportkörbe. Nagyon örülnék, ha sikerülne nekik.

 

(…)

 

Nikolics Nemanja a jelen futballistája, ám speciális a helyzete, ami a válogatottat illeti…

 

Csütörtökön hívott az edzője, Veljko Paunovics, akit az új-zélandi U20-as vb-ről ismerek, hiszen akkor még ő volt a szerbek szövetségi edzője. Engedélyt kért, hogy ezúttal ne hívjam meg Nikolicsot, mert a Chicago ­Fire-nak szüksége van rá a bajnokságban. Niko is felhívott, ugyanezt vázolta nekem. Nem szeretne kizökkenni a mostani ritmusból, amikor ontja a gólokat, hiszen bajnokságot szeretne nyerni. Niko sokat várt a lehetőségre, hogy külföldön, magas szinten futballozzon, és persze arra, hogy a teljesítményét anyagilag is bőkezűen megbecsüljék. Chicagóban megkapta a lehetőséget.

 

Niko menedzsere nem volt fair, amikor a kimaradásáról beszélt, hiszen tudta, a játékossal megegyeztem abban, hogy nem hívom be a válogatottba. Háromszor is beszéltünk erről. Ez így volt jó a karrierje szempontjából, hogy Amerikában maradt a klubjában. A Chicago meg akarja nyerni a bajnokságot. Természetesen Niko tudna segíteni a válogatottnak. De most mi a jobb: egy elégedetlen játékos itthon, vagy egy elégedett a klubjában?

 

(…)

 

Nézzük a másik slágertémát: Futács Márkót, a horvát gólkirályt látta már élőben futballozni?

 

Ez is érdekes. Itthon azt mondják, hogy én nem ismerem őt, ezzel szemben az az igazság, hogy már találkoztunk, például tavaly itt, a Telki edzőközpontban, amikor sérült volt. Ismerem a játékstílusát, fantasztikus a gólérzékenysége, ugyanakkor az ő posztján játszik Eppel Márton, Balogh Norbert és Szalai Ádám is. Három középcsatár elég. Nagyon sajnálom, hogy Márkó újra megsérült, és nem fog tudni játszani a következő hat hónapban, mihamarabbi teljes felépülést kívánok neki!

 

 

 

 

Magyar Idők – Erőt merítene a lebőgésből

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!