A J&T Real Estate a Klingerka, Panorama City és Zuckermandel projektjeit illetően ezt hirdeti: „modern építőművészetet a világpolgároknak pedig kényelmes életteret” kínálunk, mivel a J&T a „megvalósított projektek minőségét illetően a szlovák ingatlanpiac vezetői közé tartozik”.

 

Minden bizonnyal azok a pozsonyiak, akik a J&T projektjein kívül élnek, nem érdemlik meg a modern világpolgároknak szánt kényelmes életteret. A magisztrátus területén, Pozsony forgalmas helyszínein, például a Szlovák Rádió vagy a Nagyszombati vám (Trnavské mýto) épülete előtt ronda reklámépítményeket építenek, amelyek a gyalogosok számára elhanyagolt és ízléstelen akadályoknak tűnhetnek. (…)

 

A J&T portfóliójából származó reklámtáblák kb. egy méter magasak tele panellel és kaviccsal, az alapzatukat pedig hántolt fa vagy beltéri burkolat fedi. (…) Monstrumok, amelyek úgy néznek ki, mint a környék elleni ignoráció jelképei.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: DenníkN

 

Pozsonyban a J&T Real Estate nem csak egy olyan befektető, amelyik lakásokat és irodákat árul, hiszen újabban a kormány jóváhagyására vár ahhoz, hogy részt vehessen az új városközpont építésében. Miközben a városközpont forgalmas útkereszteződéseiben olyan csúnya építményeket emelnek, amilyeneket legfeljebb az autópálya melletti füves területek érdemelnek meg.

 

(…)

 

Reméljük, hogy ha másnak nem, akkor legalább három embernek, János Gálnak (a Joj TV igazgatójának), Marcel Gregnek és Richard Flimmelnek (akik az Akzent Bigboard cég vezetőségében ülnek) örömet okoz, ha ránéznek ezekre az „építményekre”.

 

Ha a telek nem az övék, már nem is érdekeli őket az értéke, csupán az, hogy minél nagyobb hasznot húzzanak az arrogáns reklámtáblákból. Ha a telek mégis az övék,  ezeket a reklámtáblákat ilyen módszerekkel sosem helyezték volna ki, hiszen csökkentené a telek árát. Ilyen „építőművészet” körül minden bizonnyal senki sem szeretne lakásokat és irodákat vásárolni. Éppen ezért lenne veszélyes, ha az olyan cégek, mint a J&T nagyobb befolyást szereznének Pozsony köztéri területei felett.

 

(…)

 

DenníkN, Radoslav Augustín: J&T chce budovať novú Bratislavu, starú zatiaľ hyzdí

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!